petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nenadna smrt nekdanje slovenske ateltinje

8. 11. 2023; 10.58
Avtor: K.M.
Sveča

Fotografija je simbolična foto: Profimedia

Kot poročajo slovenski medije, se je v 54. nepričakovano poslovila nekdanja rekorderka Slovenije v teku na 800 metrov in 400 metrov z ovirami.

Kot je v Sloveniji prvi poročal Sport klub, se je pred dnevi nenadoma in nepričakovano poslovila nekdanja mariborska športnica leta in nekdanja atletska rekorderka Slovenije Irena Dominc. Leta 1993 je recimo postavila slovenski državni rekord v teku na 400 metrov z ovirami. Irena je zadnji dve desetletji živela v Španiji, natančneje na otoku Gran Canaria, kjer je delovala kod manedžerka tamkajšnjih hotelov. Po njenih atletskih stopinjah je šla tudi njena hči Yissis Cortijo Dominc, ki tekmuje za Španijo. 

Novico o njeni smrti je sicer potrdil tudi Facebook profil Atletski Savez Jugoslavije, ki redno objavlja o nekdanjih atletih nekdnaje skupne države. Tam so zapisali, da je Irena umrla v soboto, 4. novembra, za smrt pa naj bi bila kriva možganska kap. Po njeni želji jo bodo pokopali z raztrosom pepela v morju. Irena se je z atletiko sicer ukvarjala med letoma 1982 in 1993.

prejšnji članek
Tamara s Kmetije: 'Moje srce je oddano'
Resničnostni šovi
Tamara s Kmetije: 'Moje srce je oddano'
naslednji članek
Botri v zakulisju: Čustven izliv Marka Šanka
Svet slavnih
Botri v zakulisju: Čustven izliv Marka Šanka