boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Meta Hrovat dokončno končala kariero

23. 1. 2024; 11.02
Avtor: K.M.
Meta Hrovat

Slovenska smučarka Meta Hrovat foto: Mediaspeed

Kljub napovedani vrnitvi, se je smučarka odločila, da konča zgodbo. "Če ne gre pač ne butaš z glavo skozi zid, ampak najdeš pot okoli."

Meta Hrovat je oktobra 2022 napovedala konec svoje smučarske kariere, o odločitvah pa takrat ni želela govoriti. Januarja lani, pred skoraj letom dni, je sledila še huda poškodba, ko je z glavo ob padcu udarila v skalo. Po koncu lanske sezone in uspešni rehabilitaciji, pa je spet presenetila z odločitvijo, da se bo poskušala vrniti v svetovni pokal. Pri tem je imela 25-letna Meta tudi vso podporo Smučarske zveze Slovenije, a ji ni uspelo. 

"Včasih se mi zdi, da je smučanje izbralo mene, nisem jaz izbrala smučanja. Moja pot v profesionalen šport je bila tako naravna, spontana, brez pomislekov, večino časa me je v športu gnala čista strast. Imeti takšno strast do nečesa, kot sem jo imela jaz do tega športa, je privilegij, katerega smo deležni le redki srečneži. Kako močno bi ga privoščila prav vsaki živi duši na planetu," je na družbenem omrežju o smučanju zapisala Meta, a dodala, da je tekmovalno alpsko smučanje v njenih očeh počasi izgubljalo čar. 

Zapis, ki ga lahko najdete na njenem Instagramu, pa zaključila z razlago: "Vprašanje, ki se mi konstantno pojavlja je: Slediti svoji strasti, ki je skozi leta zbledela ali slediti radovednosti. Moj odgovor: Svoji strast sledi dokler še vidiš njene sledi. Ko se sledi strasti izgubijo, je s strastjo prav tako kot s sledjo v snegu. Veter zabriše sledi v snegu, sled si lahko potem samo zamišljaš a kaj, ko te hitro pripelje na napačno pot. Ko se izgubiš sled za svojo strastjo se prepusti radovednosti, uporabiti moraš občutke in ne pozabiti verjeti. Takrat lahko najdeš novo strast."

prejšnji članek
Nina Osenar Kontrec v kinu ujeta z možem in sinom
Svet slavnih
Nina Osenar Kontrec v kinu ujeta z možem in sinom
naslednji članek
Parni Valjak in Igor Drvenkar že tedne na vrhu glasbenih lestvic
Svet slavnih
Parni Valjak in Igor Drvenkar že tedne na vrhu glasbenih lestvic