boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Parni Valjak in Igor Drvenkar že tedne na vrhu glasbenih lestvic

23. 1. 2024; 10.00
Avtor: K.M.
Parni valjak

Parni valjak foto: Matej Grgić

Zasedba Parni Valjak dve leti po smrti Akija Rahimovskega uspešno nadaljuje svojo zgodbo.

Pesem Sada kad znaš je že tedne številka ena na hrvaški lestvici najbolj predvajanih skladb. Gre za tretji letošnji singel Parnega Valjka s pevcem Igorjem Drvenkarjem. Skupina postopoma uvaja nove skladbe, ki bodo letos nastale v studijskem albumu. Za razliko od prvih dveh singlov Moja glava, moja pravila in Bogati će pobjeći na Mars gre tokrat za ljubezensko pesem, ki jo je napisal Husein Hasanefendić Hus, avtor legendarnih pesmi Parnega Valjka, ki so vzgojile generacije poslušalcev.

Igor Drvenkar je eden najboljših mladih vokalistov, ki si je s svojo energijo in pristopom požel simpatije članov zasedbe, pa tudi občinstva. Zasedba, ki je zaznamovala skoraj pol stoletja regionalne glasbene zgodovine, je začela novo poglavje, saj kot sami potrjujejo, brez igranja enostavno ne gre. Naleteli so na močno podporo zvestega občinstva, kar se je še posebej pokazalo na več kot 20 koncertih, ki jih je skupina izvedla lani.

Konec lanskega leta so priredili tudi veličasten koncert v nabito polni Tvornici Kulture. To je bil prvi nastop pred zagrebško publiko z Igorjem Drvenkarjem. Skupina je več kot dve uri z občinstvom prepevala svoje brezčasne klasike in nove single. Za leto 2024 so napovedali koncertno turnejo, ki jo bodo v Labinu začeli 8. marca. Sodeč po dosedanjih koncertih pripravljajo koncertni spektakel.

prejšnji članek
Meta Hrovat dokončno končala kariero
Svet slavnih
Meta Hrovat dokončno končala kariero
naslednji članek
Mama Manka z glasbenimi prijatelji praznovala 35 let delovanja
Svet slavnih
Mama Manka z glasbenimi prijatelji praznovala 35 let delovanja