stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nika Prevc do velikega kristalnega globusa, Ema Klinec do stopničk

17. 3. 2024; 10.58
Avtor: K.M.
Nika Prevc

Nika Prevc je zmagovalka letošnjega svetovnega pokala v smučarskih skokih. foto: Profimedia

19-letna smučarska skakalka je osvojila letošnji skupni seštevek v ženskih smučarskih skokih. Pred dekleti sicer še zadnja tekma v 'domači' Planici.

Zaradi včerajšnje odpadle tekme v Vikersundu je morala Nika Prevc danes zgolj skočiti, saj je bilo na tekmo uvrščenih zgolj sedemnajst deklet. Niki je to seveda uspelo, že po prvi seriji pa je bilo jasno, da bo že na predzadnji tekmi sezone osvojila skupni seštevek in veliki kristalni globus ter s tem ponovila enega izmed uspehov brata Petra, ki se po koncu sezone poslavlja. Pred dekleti je tako samo še zadnja tekma v Planici, ki pa ne bo odločilna. Dekleta bodo zadnji skok v sezoni na veliki skakalnici opravile v četrtek, 21. marca. 

Tekma na velikanki se sicer ni odvila popolnoma po Nikinih željah, saj ji ni uspelo preskočiti magične meje 200 metrov. Je pa v finalu kot prva 200 metrov preskočila slovenska skakalka Ema Klinec, ki je pristala pri daljavi 203 metrov. Silje Opset je za Emo poletela do neverjetne daljave 230,5 metra, kar je tudi ženski svetovni rekord. Kar je zagotovo obliž na rano po padcu v poizkusni seriji. Prejšnji svetovni rekord, 226 metrov, je bil sicer ravno v rokah Klinčeve. Na koncu je tekmo osvojila Eirin Maria Kvandal, Opsethova je bila kljub rekordu na drugem mestu, Ema Klinec pa tretja. Nika Križnar je tekmo končala na desetem mestu, Nika Prevc pa na enajstem. 

prejšnji članek
Skrivnostna Eva Boto: Zaročena, samska ali zaljubljena?
Svet slavnih
Skrivnostna Eva Boto: Zaročena, samska ali zaljubljena?
naslednji članek
Kaj se dogaja z Alfijem Nipičem?
Svet slavnih
Kaj se dogaja z Alfijem Nipičem?