stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Peter Prevc: drugi so vedno bolj verjeli vame kot jaz sam

28. 3. 2024; 10.30
Avtor: K.M./STA
peter prevc lv

foto: Luka Vovk

Upokojeni smučarski skakalec še ne ve, kam ga bo vodila pot, ob tem pa pravi, da že razume, zakaj upokojenci pravijo, da nikoli nimajo časa.

Peter Prevc je v intervjuju za STA med drugim povedal, da si želi, da si ga ljudje zapomnijo po tem, da je dober človek. "Najbolj po tem, da sem korekten do vseh ljudi. Kako naj rečem? Da sem dober človek. Zdaj, kaj to pomeni, kako to na hitro razložiti? Ne vem, da ni samo to, da sem šel čez vse zato, da bi samo zmagoval, ampak da sem iz športa hotel čim več potegniti in mogoče tudi kaj športa predati naprej."

K temu je še dodal, da so drugi vanj vedno verjeli bolj kot sam vase. Hkrati pa je mnenja, da so bila ravno nizka pričakovanja ena izmed poti do uspeha. "Mislim, da so drugi vedno bolj verjeli vame kot jaz sam. Še pred sezono 2014, ko sva s sošolcem iz srednje šole sedela zvečer na pivu, me je vprašal, kakšen občutek imam za sezono, sem mu odvrnil: 'Ne vem, če kaj bo.' Potem pa sta bili dve olimpijski medalji in drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala."

Peter Prevc z ženo Mino ter otrokoma Oskarjem in Ludvikom. foto: Luka Vovk

Karierna pot

Čeprav si številni želijo, da bi se tudi v nadaljnji karieri usmeril v skoke, sam še ne ve, kam ga bo vodila pot. "Najprej moram pri sebi ugotoviti, kaj mi sploh 'paše' oziroma v kaj bi se res vrgel s srcem in dušo, ker nekam iti sedet samo zato, da imam plačo, mi še ni treba. Ali bom ostal v skokih ali ne, bomo pa videli. Treba je imeti okoli sebe dober kolektiv, ki ima podobne ambicije in pogled na šport, kot ga imaš sam," prav in dodaja, da sinov ne bo usmerjal ne v skoke ne v druge specifične športe. "Otroka jaz ne bom usmeril v noben šport, ampak bom počakal, da vidim, kam bosta sama šla. Oba sta zelo športna, lahko pa tudi gresta v kakšne druge vode."

prejšnji članek
Gregor Trebušak in Sanja Modrić v objemu nogometne mrzlice
Svet slavnih
Gregor Trebušak in Sanja Modrić v objemu nogometne mrzlice
naslednji članek
Brak na prvu: Tino neprijetno presenetili akterji šova
Svet slavnih
Brak na prvu: Tino neprijetno presenetili akterji šova