profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Za podpisano čelado Petra Prevca namenili kar 30 tisočakov

5. 4. 2024; 11.00
Avtor: K.M.
Peter Prevc čelada

Peter Prevc foto: Jerneja Jevševar

V finalu dražbe za podpisano čelado, s katero je Peter Prevc v Planici še zadnjič pristal na najvišji stopnički in poletel v športni pokoj, so zbrali 30.000 evrov.

Dobitnik dvanajstih kolajn na največjih tekmovanjih, tudi zlate na olimpijskih igrah, prejemnik velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku sezone svetovnega pokala in zlatega orla za čislano novoletno turnejo, rekorder v poletih in idol mladih skakalcev je v Planici čustveno, nepozabno sklenil izjemno kariero. V petnajstih letih tekmovanj v svetovnem pokalu je Peter Prevc dvakrat zamenjal opremljevalca smuči, večkrat letno drese, v zadnjih letih pa tako kot celotna reprezentanca tekmoval s čelado, ki jo je krasila podoba orla. "Čelado podpišem, vam jo predam in zaupam, da jo predate naprej."

foto: Luka Vovk

V finalu dražbe za podpisano čelado, s katero je Peter Prevc v Planici še zadnjič pristal na najvišji stopnički in poletel v športni pokoj, je največ, 30.000 evrov, ponudil gospod Samo (Bauhaus), ki izkupiček namenja v pomoč otrokom iz projekta Botrstvo. Pred desetimi leti je Val 202 sicer pripravil prvo večjo dobrodelno dražbo za pomoč otrokom iz projekta Botrstvo, z dražbami pa so zbrali že več kot 260.000 evrov. Za to so najzaslužnejši donatorji in seveda športniki, ki so se odločili za dobrodelno gesto. Med njimi tudi Peter Prevc, Luka Dončić, Tadej Pogačar, Primož Roglič, Anže Kopitar, Cristiano Ronaldo, Chris Froom …

prejšnji članek
Zala Pungeršič in Nik Marolt sta v MasterChefu spletla dobro prijateljstvo
Resničnostni šovi
Zala Pungeršič in Nik Marolt sta v MasterChefu spletla dobro prijateljstvo
naslednji članek
Tjaša Vrečič slavila zmago na največji NPC federaciji na svetu
Svet slavnih
Tjaša Vrečič slavila zmago na največji NPC federaciji na svetu
#nasazenazenska
nasazenazenska