nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Alenka Bikar želi z zgodbo o svoji bolezni dati upanje drugim

15. 4. 2024; 08.00
Avtor: K.M.
Alenka Bikar

Alenka Bikar foto: M24

"Moj cilj je bil, da shodim in da pretečem tistih 200 metrov," danes po bouj s hudo obliko avtoimunske bolezni pravi nekdanja slovenska atletinja.

Nekdanja slovenska atletinja Alenka Bikar se je pred leti soočila s težko diagnozo in boleznijo Neuromyelitis optica (NMO), zaradi katere ni mogla hoditi. Šlo je za avtoimunsko bolezen, pri kateri pride do vnetja celotne hrbtenjače, rehabilitacija pa pri Alenki traja še danes. Le da je bolezen zdaj bolj obvladljiva. Nekdanja športnica najprej o svojih težavah ni želela govoriti, danes pa svojo zgodbo deli tudi zato, da morda pomaga drugim.

"Mogoče se kdo najde v tej zgodbi in mu pomagam na ta način, kako se da z neko borbo, voljo tudi to premagati. Seveda ob podpori celotne zdravstvene ekipe. Na začetku je o tem težko govoriti, tudi meni osebno je bilo težko, ker si nisem želela priznati, da sem zbolela. Potem pa se s tem spopadeš in sprijazniš in je lažje. Moj cilj je bil, da shodim in da pretečem tistih 200 metrov. Ja, hodim in tečem 200 metrov. Ta tek je na pol, ampak je, z bolečinami, ki so prisotne," je voditeljici Bernardi Žarn povedala v včerajšnji oddaji Nedeljsko popoldne na RTV Slo. 

Nekdaj vrhunska atletinja Alenka Bikar in hči Pika, ki je tudi atletinja. foto: S.R.

prejšnji članek
Čustvena glasbena združitev regionalnih glasbenih zvezd
Svet slavnih
Čustvena glasbena združitev regionalnih glasbenih zvezd
naslednji članek
Gregorju Trebušaku šport bolj blizu, kot se zdi
Svet slavnih
Gregorju Trebušaku šport bolj blizu, kot se zdi
#nasazenazenska
nasazenazenska