profimedia-0788953992
Svet24.si

Prvič v Evropi: plaža samo za muslimanke

andrej-hohlun, rusija, ukrajina
Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v lasti Rusa na seznamu sankcij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Luka Dončić o odločitvi, ki ni bila enostavna

27. 6. 2024; 04.00
Avtor: K.M.
Luka Dončić

Luka Dončić na treningu reprezentance. foto: Luka Vovk

Slovenski košarkar je danes po dolgem času uradno stopil pred domače medije in jim iskreno priznal, zakaj je sprejel odločitev, ki ni bila enostavna.

Luka Dončić se je pred dnevi po vrnitvi iz Združenih držav Amerike pridružil slovenski košarkarski reprezentanci. Številni so bili navdušeni, ko so videli, da Luka že trenira s preostalimi reprezentanti, po napovedih pa naj bi prvič uradno zaigral že jutri na prijateljski tekmi proti reprezentanci Brazilije. To bo zadnja pripravljalna tekma za Slovenijo pred odhodom v Pirej, kjer Dončića in druščino v družbi Hrvaške, Nove Zelandije, Grčije, Dominikanske republike in Egipta čaka hud boj za eno prosto mesto na Olimpijskih igrah v Parizu.

Košarkar je priznal, da igranje za Slovenijo ni bilo pod vprašajem, a da odločitev hkrati ni bila enostavna. Zakaj? "Zame je igranje košarke še vedno veliko veselje. Vsakič, ko se zbudim in vem, da je tisti dan tekma, sem dobre volje. Tudi zato nisem nikoli razmišljal, da letos ne bi igral za Slovenijo, čeprav moram priznati, da odločitev po tako dolgi sezoni ni bila povsem enostavna," je pred treningom slovenske reprezentance v Stožicah povedal Luka Dončić.

Luka je stopil tudi pred novinarje. foto: Luka Vovk

"Za Slovenijo bi bil drugi zaporedni nastop na olimpijskih igrah velika stvar. Še vedno se velikokrat spomnim, kako malo nam je v Tokiu zmanjkalo do medalje. Zato nam motivacije v Grčiji zagotovo ne bo manjkalo. Zavedamo se, da pot do Pariza ne bo enostavna. Najprej nas čaka Hrvaška, nato Nova Zelandija, da o Grčiji z Giannisom Antetokounmpom in glasnimi grškimi navijači sploh ne govorimo. Treba bo iti tekmo po tekmo," je dodal Dončić.

prejšnji članek
Klara Šmigoc: Dokazla sem, da s trdim delom in predanostjo lahko prideš zelo daleč
Resničnostni šovi
Klara Šmigoc: Dokazla sem, da s trdim delom in predanostjo lahko prideš zelo daleč
naslednji članek
Preventiva in prva pomoč: Poletna maska za lase
Moda&Lepota
Preventiva in prva pomoč: Poletna maska za lase