škof, Trst, Enrico Trevisi
Svet24.si

Papež Frančišek prihaja na obisk v Trst, daroval bo mašo na Velikem trgu

andrej-hohlun, rusija, ukrajina
Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v lasti Rusa na seznamu sankcij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tim Marolt na krilih dosežkov praznoval 10. obletnico poškodbe

1. 7. 2024; 09.00
Avtor: V.M.
Tim Marolt

Tim Marolt foto: Osebni arhiv

Navdihujoči mladenič Tim Marolt je slavil obletnico nezgode s surfom, ko je utrpel hiperekstenzije hrbtenice in ohromel. Poglejte, v kakšnem stanju je bil pred desetimi leti in kaj zmore danes.

Tim Marolt je s svojimi sledilci delil praznično obarvan večer. Nekoliko pred uradno obletnico nezgode, tekom katere je ohromel, so namreč sklenili grenak spomin in navdihujoč napredek slavnostno proslaviti. Tim, ob katerem so ponosno žareli družinski člani, je v dar prejel surf desko po meri, ki si jo je želel vse odkar se je poškodoval. Misli mu je namreč polnila ideja, da bi si jo kupil in jo obesil v telovadnico. To željo so mu sedaj izpolnili družinski člani.

Mladenič, ki je nekaj let po poškodbi vstal z invalidskega vozička in shodil, danes pa se udeležuje številnih maratonov ter se celo preizkuša v akrobacijah, velja za velik navdih, da lahko z vero in trdim delom uresničimo sanje.

Kakšno pot je prehodil v minulem desetletju, dokazuje spodnji posnetek, ki je nastal po poškodbi. »V videu si lahko ogledate edine gibe, ki sem jih takrat lahko izvajal. Z roko sem pokrčil nogo in jo nato potiskal. V samo nekaj urah preiti od poklicnega tekmovalca v alpskem smučanju do tega, da si paraliziran, je težko že ob sami misli. Kljub temu, da sem lahko le malo potisnil nogo, je le dan po poškodbi videti nasmeh na mojem obrazu. To dokazuje, kako zelo sem že od samega začetka verjel vase. Za vse, ki so me med potovanjem spraševali, ali želim kdaj odnehati: V mojem 10-letnem okrevanju nisem niti za en sam trenutek pomislil, da bi se predal! Od prvega dne sem vedel, da bom spet na nogah,« je strnil misli v zapis navdihujoči Tim.

prejšnji članek
Vrača se shujševalni šov!
Resničnostni šovi
Vrača se shujševalni šov!
naslednji članek
Iskrena Tanja Žagar razkrila, da je zbolela za rakom
Svet slavnih
Iskrena Tanja Žagar razkrila, da je zbolela za rakom
#nasazenazenska
nasazenazenska