callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica
Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke morskega življa« so nenasitne

Necenzurirano prenos
Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. Grozi mu večletna zaporna kazen.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Iskrena Tanja Žagar razkrila, da je zbolela za rakom

1. 7. 2024; 08.34
Avtor: K.M.
tanja-žagar, radio-aktual

Tanja Žagar na Radiu Aktual. foto: Sašo Švigelj

Na svoj 42. rojstni dan je potrdila diagnozo, s katero se je soočala v zadnjih mesecih in bila pri tem popolnoma iskrena.

Oboževalci so v zadnjih mesecih opazili, da se je priljubljena pevka Tanja Žagar močno spremenila. Številni so se spraševali, kaj se skriva za njeno nekoliko drugačno podobo, zdaj pa je kar pevka sama potrdila, da je pred meseci zbolela za zahrbtno boleznijo. Danes, na svoj 42. rojstni dan, je namreč potrdila, da se je zadnje mesece zdravila zaradi raka. 

"Danes 42. svečko na svoji rojstnodnevni torti piham kot kratkolaska. Srečna, vesela in optimistična kratkolaska! Seveda bi bila bolj vesela, če bi bil razlog za ta moj novi imidž drugačen, a tudi bolezen je del življenja, tudi to je treba sprejeti in se z njo pogumno soočiti. Pravzaprav sem neizmerno hvaležna, da živimo v času, ki mi omogoča uspešno zdravljenje. Decembra lani sem namreč izvedela, da imam raka dojke," je Tanja zapisala na družbenem omrežju in ob tem objavila fotografijo s kratkimi lasmi. Pevka je zadnje mesece namreč nosila lasuljo. 

Dodala je, da se je z boleznijo hitro soočila in da ni razmišljala o njej kot o svoji bolezni, ampak si je rekla, da je bolna njena dojka in da bo to pozdravila. "Sledil je cel kup pregledov, kemoterapije ter operacija. Zdaj me čakajo samo še obsevanja. Ker sem se v času kemoterapij dobro počutila sem imela tudi nekaj nastopov, ki so bili zame prav tako zdravilna terapija in moram povedat, da ste mi tudi vsi, ki ste bili z mano pod odrom, nevede dajali veliko, veliko moči in navdiha," je še razložila pevka, ki je bila zadnje mesece v resnici zelo aktivna. Odpovedala pa je zgolj dva vnaprej dogovorjena nastopa. 

O bolezni je spregovorila tudi zato, ker je prepričana, da se moramo o tem pogovarjati in si izmenjavati svoje izkušnje. V zadnjih mesecih pa je bila vsa njena energija usmerjena v zdravljenje in družino. O bolezni je spregovorila sama, pri tem pa smo jo spoštovali tudi slovenski mediji, ki smo za diagnozo vedeli. Ob tem pa je spodbudila vse ženske, da si še naprej in vestno pregledujejo svoje dojke ter se udeležujejo tudi rednih pregledov pri zdravnikih. "Ne govorim le o samopregledovanju, ampak tudi o rednih pregledih pri zdravniku. Sama namreč nisem zatipala ničesar, saj sem imela nezatipno obliko. Nekega večera sem zagledala kri, ki mi je pritekla iz desne bradavice. Po mamografiji so mi sporočili, da v desni dojki ni ničesar, da so pa nekaj našli v levi. Za to kri bom vedno hvaležna, saj me je rešila."

prejšnji članek
Tim Marolt na krilih dosežkov praznoval 10. obletnico poškodbe
Svet slavnih
Tim Marolt na krilih dosežkov praznoval 10. obletnico poškodbe
naslednji članek
Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa Mastnaka
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa Mastnaka
#nasazenazenska
nasazenazenska