Cojzlina bučna juhica z dehidrirano rdečo peso. foto: Brane Tuma
Cojzla, prvi popolnoma brezglutenski delí pri nas, poskrbi za ljubitelje gurmanskih jedi in otroške brbončice, ki hrepenijo po lepljivih prstih, za mesojedce in vegane, predvsem pa za celiakaše. Gre za koncept 'take-away', ki je v zaprtem delu tržnice BTC v Ljubljani pečice in žar zagnal lani decembra. Cojzli in njenim jedem daje dušo lastnik in chef Igor Mihelič, ki je delal tudi v restavracijah z Michelinovo zvezdico.
Privoščite si jedi tudi doma
Cojzla je prijazen delí, kjer vam nadvse okusne jedi pripravijo za s seboj, ali pa si jih privoščite na robustnih domačnih mizah. Vsakdanjo ponudbo – svežo dnevno juhco in 'železni' repertuar priljubljenih jedi, ki se jim vsake toliko pridružijo čisto nove, ob sobotah pa še miške in pizze - razglasijo kar na tabli v Cojzli in prav vsako jutro na njihovi Facebook strani. Jedi skrbno pripravljajo za vse, ki se želijo prehranjevati brez glutena oz. so v to primorani zaradi zdravstvenih težav, kot je celiakija ali intoleranca na gluten.
Hrana brez glutena
Hrana v Cojzli je tako v celoti brezglutenska, od začimb naprej, pri čemer se osredotočajo na to, da sveže pripravljene jedi ustvarjajo v gurmanskih okusih. Ekipa Cojzle je tudi sicer zavezana brezglutenski prehrani, zaradi česar jim osebnih izkušenj na tem področju ne manjka.
Mmmmm, mamljive jedi
Pripravljajo predvsem tisto, kar je v brezglutenski prehrani težje dosegljivo: vsakodnevno svežo zelenjavno juhco, piščančje pohančke (fingerse), različne burgerje (mozzarela-pršut, tagliata-burger, piščančji in vegi), ki jim priložijo še domači ocvrti krompirček, sveže pripravljen falafel iz kaljene čičerike v palačinkah iz kaljene ajde, ki jih napolnijo tudi z mozzarelo in zelenjavo, za sladkosnede pa takšne palačinke namažejo z marmelado ali Nutello, ali pa jih pocrkljajo z jabolčnim zavitkom brez jajc in laktoze. Meso za tagliata-burger, na primer, je iz pljučnega fileja (biftka) z Nove Zelandije, marsikatero jed pa popestrita sadje in zelenjava, ki ju dehidrirajo v Cojzli. Sami pečejo tudi brezglutenski kruh, ki je naprodaj po prednaročilu. Cojzlo najdete tudi na FACEBOOKU.
Ambient Delíja foto: Brane Tuma
Mini burgerji foto: Brane Tuma
Ekipa Cojzle na delu.
Potratna potica
Ekipa na delu.
Suzana Kranjec, avtorica knjige Življenje brez glutena.
Lastnik delija, Igro Mihelič.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.