Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Posledice po raku dojke

22. 7. 2016; 11.30
Avtor: Dr. Lu Li
alge

foto: Časopis Svet24

Strokovnjakinja tradicionalne kitajski medicine dr. Lu Li svetuje, kako bi lahko naša bralka odpravila posledice po operaciji dojke zaradi raka.

Spoštovana dr. Lu Li!

V vaši rubriki še nisem zasledila težave, ki me muči ... Stara sem 42 let in pred tremi meseci sem prestala operativni poseg odstranitve dojke zaradi raka.

Minili so torej trije meseci, vendar se počutim zelo slabo. Sem zelo in nenehno utrujena, imam slab apetit, pa tudi spanje mi zelo nagaja.

Sem pod velikim stresom in se ne znam več umiriti, kljub podpori cele družine, partnerja in otrok. Verjetno me je podzavestno strah, da se bo rak ponovil oziroma pojavil še na drugi dojki ali kje drugje v telesu. Zdravniki so s posegom zadovoljni in pravijo, da so odstranjene vse rakave celice ter da mi ni treba skrbeti. Počutim se negotovo, ne zaradi videza, temveč zaradi nenehne utrujenosti, brezvoljnosti.

Lepo prosim za nasvet.

Klara

Odgovor

Žal mi je za vašo težko preizkušnjo.

Vsekakor vam ni lahko, vendar boste morali zbrati dovolj notranje moči, da si boste ob podpori družine povrnili harmonijo, ravnovesje in voljo do vsega lepega, ki vas v življenju že nestrpno čaka. Trenutno je zelo pomembno, da okrepite svoje notranje organe, ki so zaradi posega izčrpani in nimajo dovolj moči, da bi opravljali vse svoje fiziološke funkcije.

Najprej in najbolj sta potrebna podpore dva organa, ledvice in jetra. Po TKM sta odgovorna za veliko pomembnih funkcij. V vašem telesu trenutno primanjkuje celostnega – šeng čija, vitalne energije ter elementa jin v ledvicah in jetrih (voda, telesne tekočine).

Dr. Lu Li

Vsak poseg pusti telesu tudi posledico, kot je nepretočnost kanalov in kolateral, ki so povezani z notranjimi organi. Ko spodbudimo pretok telesnih tekočin in energije či po telesu, razbremenimo tudi organe, ki prevzamejo nazaj svoje funkcije.

Poseg povzroči večje zastajanje sluzi znotraj telesa, zato je dobro, da jo čim prej odpravimo iz našega organizma. Predlagam, da si 2- do 3-krat na teden pripravite alge kombu, kot dodatek lahko uživate tudi klorelo in spirulino po eno majhno čajno žličko na dan, ki ju vmešate v sokove.

Preberite tudi recept za pripravo pečenih pomaranč v prejšnjih objavljenih člankih in jih uživajte prav tako 2- do 3-krat tedensko. Za dvig ravni energije, boljše splošno počutje in cirkulacijo telesnih tekočin priporočam ameriški ginseng. Na Kitajskem ga uporabljamo redno po operativnih posegih, sploh kadar so prisotna obsevanja, kemoterapija. Odlične so tudi ampule z izvlečkom ginka in ginsenga skupaj. Prav tako si vsak dan naredite terapijo z ogrevanjem iz kitajskega divjega pelina (moksibustijo) na področju od popka do sramne kosti (to je namreč predel, ki ogreva energijski center ali dantian, ki prevzame funkcijo razprševanja po celem telesu). Tudi čaj iz rožmarina zelo lepo pomirja jetra in tako izboljšuje počutje. Kupite si tudi matični mleček, pijte čaj iz listov robide.

Vsak dan si na mesto, kjer je bil opravljen poseg, nežno vtrite olje šentjanževke ali izmenično uporabljajte z oljem šentjanževke tudi olje žafranike z dodanimi drugimi zelišči, ki segrevajo in pospešujejo celjenje.

Vsekakor zelo priporočam sklop terapij, akupunkture z ventuzami, moksibustijo in zeliščno terapijo. Sama bi svetovala dva ali tri cikluse terapij z vmesnimi mesečnimi premori, ki bi telesu povrnile ravnovesje in ga postopoma, z naravnimi in neagresivnimi metodami, tudi okrepile.

Kopičenje in zastajanje sluzi v telesu ter posledično slabše razprševanje telesnih tekočin povzroča tudi nenehno utrujenost, slabši apetit, moteno spanje in kopico drugih manjših težav. Predvsem pa to vpliva na naše splošno počutje in brezvoljnost, ki jo opisujete. Jetra so zaradi razmišljanja in stresa obremenjena in se krčijo pod težo vaših misli. Vzpostavi se začarani krog negativnih misli in čedalje slabšega počutja. Vendar imate nad tem moč, iz kroga lahko vedno izstopite, le odločiti se morate in zbrati dovolj energije. Verjemite, da zmorete, in boste zmogli, tako vam ves trud in napor ne bosta predstavljala dodatne ovire, temveč izziv. Izziv, ki ste mu kos.

Poskušajte se obrniti vase, začnite z meditacijo, že pet minut na dan je za začetek velik korak. Izvajajte tehnike, kot sta taijiquan ali qigong, jogijske vaje. Berite knjige za osebno in duhovno rast. Prepričana sem, da bo vaš svet postal v zelo hitrem času veliko, veliko lepši, saj si ga zaslužite. Vabim vas v našo ordinacijo Dao TKM v Ljubljani na podrobnejši posvet.

Želim vam vse dobro.

prejšnji članek
Ena žlahtna štorija: prišli smo do konca
Ena žlahtna štorija: prišli smo do konca
naslednji članek
S tem lahko pogostite vaše goste!
Kulinarika
S tem lahko pogostite vaše goste!
#obraziavenija
obraziavenija