Konoplja
Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo z umetnimi kemikalijami

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Mala šola naravnih diuretikov

27. 3. 2016; 08.00
Avtor: Tina Osterman/revija Bodi zdrava
Kako-se-jede-ananas
Ponujamo vam izbor najučinkovitejših naravnih diuretikov, ki pomagajo čistiti in odpraviti zastajanje tekočine v telesu.

ANANAS

Ananas je odličen za vitko postavo, saj s svojo sestavo pospešuje raztapljanje maščob, znižuje krvni tlak in pomaga razkrajati obloge na notranjih stenah žil. Ta tropski sadež je zelo bogat z vodo in vlakninami, spodbuja delovanje ledvic in črevesja, pomaga odvajati tekočino iz telesa, zdravi alergije, zavira nastajanje celulita in gub ter izboljšuje razpoloženje. Učinkuje tudi lepotilno, saj njegov sok odstranjuje starostne pege.

BROKOLI

Brokoli je dietno, lahko prebavljivo živilo in vsebuje sestavine, ki preprečujejo razvoj raka, pomagajo pri slabokrvnosti, ščitijo telo pred prostimi radikali, zmanjšujejo nastanek bolezni srca in ožilja ter krepijo imunski sistem. Brokoli pomaga spodbujati delovanje ledvic in trebušne slinavke, študije pa potrjujejo tudi, da vsebuje več kalcija kot mlečni izdelki.

BUČE

Buče delujejo protivnetno in spodbujajo telo, da porabi zaloge maščob. So bogate s karotenoidi, ki spodbujajo razstrupljanje telesa, varujejo pred oksidativnimi poškodbami in so naravna zaščita pred rakom. Buče imajo zelo malo kalorij, zato jih uporabljajo pri shujševalnih kurah, želodčnih in sladkornih boleznih, revmi ter protinu.

ČEBULA

Čebula ima veliko zdravilnih učinkov, saj preprečuje prehlajenost, srčne bolezni, sladkorno bolezen, osteoporozo itd. Čebula s svojo sestavo vpliva na zmanjšanje sladkorja v krvi in preprečuje nastanek številnih bakterijskih okužb. Vsebuje veliko antioksidantov in je močan spodbujevalec imunskega sistema, saj poveča učinkovitost nastajanja protiteles. Čebula aktivira tudi tvorbo urina in tako pomaga pri odvajanju.

HREN

Korenina hrena vsebuje zelo veliko vitamina C in je odličen diuretik. Hren odlikujejo številne protivnetne lastnosti, deluje antibakterijsko in pozitivno vpliva na krvni sistem. Priporočljiva je tudi njegova uporaba pri zamašenih sinusih in za sprostitev dihalnih poti.

INGVER

Že majhne količine ingverja imajo pozitiven učinek na naš organizem in imunski sistem. Ingver se večkrat uporablja pri razstrupljevalnih kurah, saj odlično razstruplja telo. Ob redni uporabi krepi obrambne mehanizme in preprečuje prehlade.

KOPRIVA

Kopriva je kulinarični užitek, ki razstruplja telo, pospešuje prebavo, preprečuje vnetja, izboljšuje imunski sistem in telesne žleze. Kopriva je odlična 'hrana' za kri, saj jo čisti in obnavlja, čisti pa tudi ledvice, pomaga pri težavah z mehurjem, sečili, žolčem, jetri in trebušno slinavko.

KORENJE

Korenje je okusno živilo, ki povečuje proizvodnjo sline in pomaga pri prebavi. Redno uživanje korenja pomaga pri preprečevanju želodčnih razjed in drugih motenj prebavnega trakta. Korenje varuje pred škodljivimi snovmi, pospešuje celično presnovo, deluje pomlajevalno, krepi imunski sistem, srce in ožilje, izboljšuje vid, pospešuje rast las in nohtov.

PARADIŽNIK

Paradižnik vsebuje veliko količino vode, ki spodbudi ledvice, da sprostijo več tekočine in s tem pomagajo pri izločanju strupov iz telesa. Vsebuje vitamin C, betakaroten in likopen, ki znižuje raven holesterola v krvi. Uživanje paradižnika tudi zavira nastanek srčno-žilnih bolezni.

PETERŠILJ

Ta priljubljena začimba vsebuje spojino apiol, ki pospešuje izločanje strupenih snovi iz krvi in ledvic. Peteršilj je odličen diuretik, saj pomaga pri odvajanju vode in prečiščevanju telesa. Priporočljiv je za lajšanje revme in putike, pomirja krče v prebavilih, uravnava krvni obtok, pomaga pri celulitu, koristen pa je tudi za živčevje.

ZELENI ČAJ

V tradicionalni kitajski medicini se zeleni čaj zaradi visoke vsebnosti kofeina uporablja kot diuretik. Zeleni čaj je nepogrešljiv pri hujšanju in preprečevanju staranja, krepi imunski sistem, blaži preobilje želodčne kisline, varuje pred nastankom ledvičnih kamnov, obnavlja moči po telesnih naporih, pomlajuje in dviguje zbranost.

ZELJE

Zelje je bogat vir vitamina C, poleg tega pa aktivira našo presnovo in pomaga pri čiščenju prebavil in telesa. Krepi imunski sistem, zaradi izboljšane črevesne flore pa se določena hranila lažje absorbirajo v črevesju. Z uživanjem kislega zelja izginejo številne zdravstvene težave, ki so povezane s slabokrvnostjo, kožo in povečano telesno težo. Zelje naj bi preventivno pripomoglo tudi k manjši podvrženosti nastanku raka in srčno-žilnih bolezni.

prejšnji članek
Neizrečena pravila o seksu
Odnosi
Neizrečena pravila o seksu
naslednji članek
S to preprosto metodo boste izjemno pomlajene!
Zdravje
S to preprosto metodo boste izjemno pomlajene!