nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

STAVA: Jutri pa zares začnem ...

30. 3. 2016; 11.14
Avtor: Katarina Štular
4blog
Ko sem gledala vse tiste pirhe in hrano za praznike, sem pomislila, da bi bila raje celo življenje okrogla, kot pa bi se odpovedala dobri hrani ...

Saj veste, kako gre. Eden ni nobeden! To sem si rekla, ko sem segla že po četrtem kosu šunke in se tolažila, da bom vse nadoknadila s tekom. Počasi sem prihajala v formo in vsak dan sem bila boljša. Hitrejša. Močnejša. Verjetno gre temu pripisati zasluge mojim adidaskam, za katere sem bila hvaležna, da so tisti trenutek obstajale, saj so uspešno nadomestile visoke pete. Da o udobju sploh ne govorim!

Matematika premega sorazmerja

Ker sem bila pridna in sem vsak dan že uspešno premagovala moje desetke (kilometre namreč), sem se tolažila, da za nagrado lahko tudi nekaj pojem. Saj veste, kako gre matematika premega sorazmerja, kajne? No, v matematiki, bodimo iskreni, nikoli nisem bila neka zvezda. Sem si pa zapomnila stvari, ki so pomembne za življenje. Na primer, če X povečaš za petkrat, se tudi Y poveča za isti faktor. Torej, če sem prej pretekla en kilometer in pojedla eno čokoladico, lahko sedaj pretečem pet kilometrov in jih pojem pet? No, okej, tako blond spet nisem. Je pa res, da se je moj apetit po hrani bistveno spremenil in povečal. Zato sem tudi jedla več.

Krivi so prazniki!

Nimamo kaj! Je že tako, da velika noč in z njo vse pregrešne dobrote vedno prinesejo krivuljo, obrnjeno navzdol. Vsaj kar se navdušenja nad stvarmi tiče. Kilogrami gredo pa gor. Sveta resnica. V glavnem, nad sabo sem bila globoko razočarana. Vsi tisti kilometri, ki sem jih premagovala s takim zanosom in zmagoslavjem, so bili skorajda izničeni s prazniki. Tehtnica, postavljena v kot in jaz spet na pol v depri.

Ampak ...

... bodimo iskreni, vedno je luč na koncu tunela. In tudi Rim ni bil zgrajen v enem dnevu. In če sem desetletje (uspešno) nabirala svoje kilograme, jih ne bom izgubila v enem dnevu. Jih bom pa izgubljala postopoma. In hitreje. Z adidas PureBoost X športnimi copati. Ker gre z njimi vse lažje.

Zato sem takoj po velikonočnem ponedeljku sklenila sama pri sebi: vsi tisti pretečeni kilometri ti ne pomagajo, če potem izprazniš hladilnik do tretje police.

Skrajna dejanja zahtevajo skrajne ukrepe

Ker samo prazne besede niso bile dovolj, sem sklenila stavo s seboj. Ja, prav ste prebrali, s seboj. Flašo svojega najljubšega šampanjca sem spremenila v šparovček. Na ta način denarja ne bom mogla vzeti ven, če tudi če bom želela. In kakšna je bila stava? Za vsako sladkarijo gre v šparovec deset evrov. Za vsako večerjo pa dvajset. In ob strani mi bodo pri moji stavi stale moje adidaske PureBoost X. Brez njih ne bi šlo tako gladko.

Epilog?

Če bom pridna, bom na koncu fit in postavna in - si bom zaslužila šoping za prigarano postavo.

Če ne bom pridna – bom šla pa z denarjem od stave samo v šoping. Ampak si tam ne bom nič kupila, ker bom debela.


Ste zamudili moje prejšnje dogodivščine?

Prvo si preberite TUKAJ, drugo NA TEJ POVEZAVI, tretjo pa najdete na TEM mestu.

Se nadaljuje ...

prejšnji članek
Olja, ki popolnoma spremenijo vaš videz
Moda&Lepota
Olja, ki popolnoma spremenijo vaš videz
naslednji članek
Šok! Kate doživela hude obtožbe!
Svet slavnih
Šok! Kate doživela hude obtožbe!
#obraziavenija
obraziavenija