nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Najslabši razlogi za poroko

30. 3. 2016; 11.00
Avtor: A.K.
poroka
Obstaja veliko dobrih in romantičnih razlogov, da se poročite, obstaja pa tudi veliko groznih in sebičnih razlogov. Pomembno je, da se poročite iz pravih razlogov, saj v nasprotnem primeru, je vaš zakon obsojen na propad. Poglejte si najhujše razloge za poroko.

Zaradi denarja. To je gotovo najhujši razlog za odločitev, da se poročite. Poročiti se zaradi finančne stabilnosti je resnično slaba ideja. Statistično, etično in moralno.

Zaradi otrok. Morda se vam zdi, da je to edino pravilno, saj bi naredili vse za srečo vašega otroka, vendar to ni dobra ideja. Četudi bo oče vaših otrok prisoten, bodo vajino nesrečo čutili prav otroci. In s tem jim lahko naredite več škode kot pa koristi. Zagotovo bo oče otrok odličen oče, ne bo pa odličen mož. Ti dve vlogi pa se v družinskem krogu prepletata in na dolgi rok, ne boste nesreči ne vi, pač pa tudi otroci.

Da bi ugodili družini. Naši starši velikokrat pritiskajo na nas, naj se čim prej poročimo. Vendar ne pomislijo na to, da se ne moremo poročiti kar z vsakim. Moramo najti tistega pravega, tisto pravo, s katero se bomo poročili in živeli do konca svojih dni. To je ena izmed najpomembnejših odločitev v življenju in zanjo se moramo odločiti sami.

Če hitimo v poroko. Morda smo mnenja, da je že pravi čas, da se poročimo in imamo otroke, vendar moramo biti za to popolnoma prepričani. Vzeti si moramo čas in dobro premisliti. Pomislite, ali je vaš partner lahko vaš mož, oče vaših bodočih otrok in vaš najboljši prijatelj? Če odgovor ni pritrdilen, še ni čas za poroko. Ne hitite!



Zaradi vaše sanjske poroke. Vse deklice sanjamo in načrtujemo našo sanjsko poroko. Vendar, če partner ni pravi, tudi poroka ne bo sanjska…

Če ste osamljeni. Če se počutite osamljene in obupane, zagotovo ne potrebujete poroke, pač pa delo na sebi in morda kakšen hobi! To ni pravi razlog za poroko.

Če mislite, da se bos poroko partner ustalil. Če mislite, da bo poroka spremenila njega, takšnega kot je, premislite še enkrat. No, ne bo ga! to je zopet napačen razlog, da bi se vezali z njim. Morda zanj še ni pravi čas ali pa morda tudi on ni pravi…


Zavedajte se, da sta za poroko potrebna sva. In ta dva ne smeta imeti kančka dvoma o poroki. Če je temu tako, se bo dobro izteklo!

prejšnji članek
Šok! Kate doživela hude obtožbe!
Svet slavnih
Šok! Kate doživela hude obtožbe!
naslednji članek
Umreš in odideš v svetlobo?!
Zdravje
Umreš in odideš v svetlobo?!