nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kdaj imeti otroka?

30. 3. 2016; 09.30
Avtor: A.K.
dojenček
Obstaja veliko groznih in napačnih razlogov, zakaj imeti otroka. Te dni mladi ljudje načrtujejo družino, ker dopuščajo, da nanje vplivajo nekateri zunanji faktorji. In kot rezultat čutijo krivdo ali pa celo obžalovanje, kljub njihovi neizmerljivi ljubezni do otroka.

Če nameravate imeti otroka, morate vi in vaš partner biti močno prepričana, da si ga zares želita. Poglejte si slabe razloge za tako pomembno odločitev v vašem življenju.

Ker zmanjkuje časa. Pogosto ženske čutijo, da morajo čim hitreje imeti otroka, saj jim zmanjkuje časa. Mislijo, da jim tik-taka njihova biološka ura. Vendar, to je pravzaprav slab razlog za spočetje malčka, sploh, če s partnerjem nista usklajena o odločitvi povečanja družine.

Starševski pritisk. Drugi slab razlog je ta, da bi osrečili svoje starše. Lahko vas spravijo ob živce s svojimi neskončnimi vprašanji, kdaj boste imeli otoka. Ne pustite, da starši vplivajo na vas, vaše življenje je izključno vaše in sami se morate odločiti in prepričati, kdaj je pravi čas za tako odločitev.

Partnerjev pritisk. Vaš pomembni drugi morda želi otroka bolj kot vi sami in morda vas bo poskušal opogumiti in malce pritisniti na vas. Morda pa ste vi tisti, ki pritiskate na partnerja. Če partnerja o tej odločitvi nista enotna, nikakor ne silite partnerja k nečemu, česar si še ne želi. Otroka si morata želeti oba starša.

Partnerja prikleniti nase. Veliko žensk načrtno zanosi, ker so naveličane čakanja, da se jim partner resno zaveže. Vendar je to spet napačen razlog za širjenje družine. S tako prisilo tudi starševstvo ne reši partnerske zveze. Če ste vi pripravljeni imeti otroka, partner pa ne, premislite, če si sploh želite ustvarjanje družine z nekom, ki si ne želi takšne prihodnosti kot si jo želite vi.

Rešitev za propadajočo zvezo. Ni! Starševstvo je zahtevno in stresno, dokler ne boste rešili partnerskih težav se ne spuščajte v starševske težave. Takšno mišljenje ne funkcionira v realnosti!

Zapolnitev čustvenega primanjkljaja. Nekatere ženske zanosijo, ker si želijo nekoga, ki jo bo imel rad. Tudi ta razlog je sebičen do bodočega otroka.

Izognitev osamljenosti. Če se odločate o tako pomembni odločitvi, da bi se izognili osamljenosti, si zapomnite – vaš otrok bo odrastel in ne bo za vedno z vami. Živel bo svoje življenje, zato ne delajte tega, da bi zapolnili praznino v vašem življenju. Ne imejte otroka le zato, da ozdravite svojo osamljenost.

Skrbel bo za vas na stara leta. Ta razlog je eden izmed najhujših razlogov, da pričnete ustvarjati družino. Seveda bo vsak otrok poskrbel za svojega starša, ko le-ta ne bo mogel več poskrbeti zase, vendar imeti otroka zaradi te sebične predpostavke, res ni pravično do vašega malčka.

Imejte otroka takrat, ko bosta s partnerjem na to pripravljena in si močno želela.

prejšnji članek
Slavna manekenka dosegla črno dno!
Svet slavnih
Slavna manekenka dosegla črno dno!
naslednji članek
Od bliže spoznajte, zakaj pride do občutljivosti zob
Zdravje
Od bliže spoznajte, zakaj pride do občutljivosti zob