evrovizija, švica
Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Regrat koristi zdravju!

11. 4. 2016; 10.15
Avtor: A.K.
regrat
Veliko ljudi misli, da je regrat navadna trava in ga zaradi tega ne mara. Vendar vas bo presenetilo dejstvo, da ima regrat v solati več beljakovin kot recimo špinača.

Regratovi listi vsebujejo kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, mangan in vitamine A, C, E, K, K, B1, B2 in B6. Tudi njegove korenine vsebujejo kalcij, železo, kalij, magnezij, fosfor in klorofil. Poglejte si, kako izboljšuje naše zdravje in komu najbolj koristi.

Zdravi bolezni kože. Kožne bolezni, povzročene s strani glivičnih in bakterijskih infekcij, se lahko pozdravijo s pomočjo regrata.

Odličen je za diabetes. Stimulira trebušno slinavko k tvorjenju insulina. Ker je regrat naravni diuretik, povzroča pogostejše uriniranje, to pomaga odstraniti odvečni sladkor iz telesa in niža kopičenje sladkorja v ledvicah, z vsem tem pa preprečuje ledvične bolezni, za katere so najbolj dovzetni diabetiki.

Pomaga pri bojevanju z rakom. Že tradicionalna medicina širi koristi regrata. Ena izmed najbolj pomembnih prednosti je, da pomaga v boju proti raku dojk in raku na prostati. Študije kažejo, da ima njen koren velik vpliv na rakave celice, ki so odporne na kemoterapijo, brez škode za zdrave celice.



Odličen je za zdravje kosti. Regrat je bogat s kalcijem, ki je bistvenega pomena za rast in trdnost kosti. Prav tako ima visoko koncentracijo antioksidantov, ki varujejo kosti pred strupenimi prostimi radikali, ki lahko povzročijo splošno slabitev kosti, izgubo gostote in prezgodnje staranje.

Izboljšuje funkcioniranje ledvic. Izboljšuje delovanje jeter, stimulira jetra naravno in spodbuja prebavo. Kemikalije v regratu odstranjujejo strupe iz telesa in pomagajo uravnotežiti elektrolite in ponovno vzpostavljajo hidracijo.

Izboljšuje vašo prebavo. Če želite, da bi izboljšali svojo prebavo, je regrat nekaj, kar potrebujete! Sluz v rastlini ima blagodejne učinke na prebavni trakt, močni antioksidanti z absorpcijo toksinov iz hrane pa spodbujajo rast prijaznih črevesnih bakterij.


Izboljša urin. Zaradi svojih lastnosti kot diuretik, regrat spodbuja zdravje urina. Razstrupi in očisti vaše ledvice, kot tudi sečila.

prejšnji članek
Dieta boginj - prerojene v pomlad
Zdravje
Dieta boginj - prerojene v pomlad
naslednji članek
Znani slovenski voditelj le spregovoril o golih fotografijah!
Svet slavnih
Znani slovenski voditelj le spregovoril o golih fotografijah!