pasco-kruh
Svet24.si

Kruh s podgano? Hvala, a nisem več lačen

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Dieta, ki vas bo rešila holesterola!

8. 4. 2016; 05.00
Avtor: A.K.
Dieta Birmingham
US News and World Report je za eno izmed najbolj zdravih diet razglasil TLC dieto. Raziskovali so 38 najpopularnejših diet in izbrali najboljše. Najboljše pa niso izbrane le po največji izgubi kilogramov, temveč po najbolj zdravih učinkih poleg hujšanja.

TLC način prehranjevanja oz. Therapeutic Lifestyle Changes dieta je najbolj ugodna za zmanjševanje holesterola. Je zelo zdrava dieta, vpliva pa tudi na zdravo izgubo kilogramov.

To dieto so si izmislili na ameriškem nacionalnem inštitutu za zdravje v okviru nacionalnega izobraževanja o holesterolu, torej je bil njihov cilj, da se uporabnikom diete zmanjša raven holesterola, poleg tega pa rezultat te diete tudi zmanjšanje tveganja za kardiovaskularne bolezni. Dieta poskuša v čim večji meri iz jedilnika izključiti nasičene maščobe. Predvideva tudi izogibanje soli in večji vnos sadja, zelenjave in polnozrnatih izdelkov.

Od drugih diet se razlikuje v tem, da nima načrta prehrane, le pravila, ki jih je potrebno slediti, da bo dieta delovala v njeni polnosti. Najprej je treba določiti želen dnevni vnos kalorij: za moške 2500 kalorij in za ženske 1800.

Dve najbolj pomembni pravili sta, da je vnos nasičenih maščob manjši od 7% skupnega vnosa in vnos dietnega holesterola je maksimalno 200 mg dnevno, na primer 60 g sira. Poleg tega, beljakovine bi morale zasesti 15% skupnega energetskega vnosa, mononasičene maščobe pa okoli 20%.

Vsekakor bi moral biti vnos kalorij enak potrošenim kalorijam, vendar, če želite izgubiti težo, mora biti vnos manjši od potrošenih kalorij.

prejšnji članek
Nasveti za prelepo kožo
Moda&Lepota
Nasveti za prelepo kožo
naslednji članek
V kodi vašega imena se skriva ogromno bogastvo!
Zdravje
V kodi vašega imena se skriva ogromno bogastvo!