nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tudi vaša koža nujno potrebuje razstrupljanje

8. 4. 2016; 12.32
Avtor: P.M.
Ženska
Poletje je pred vrati in naše misli so čedalje pogosteje osredotočene na skrb za lepo postavo, da bomo na plaži v kopalkah videti kot iz škatlice. Trudimo se izgubiti kakšen odvečen kilogram, in to v zadnjem hipu. Toda nikar ne pozabite vsaj nekaj časa in truda nameniti svoji koži, saj bodo nečistoče na njej in druge nepravilnosti zagotovo zasenčile še tako čvrsto zadnjico in plosk trebušček. Zakaj ne bi letos poskusili z razstrupljanjem in s tem poskrbeli tako za lepši videz kot zdravje vaše kože?

Kožna dieta 5 : 2
Morda ste že poizkusili prehransko dieto 5 : 2, za katero je značilno, da se dva dni v tednu postite, medtem ko lahko preostalih pet dni jeste bolj ali manj običajno – le na količino zaužite hrane je treba nekoliko bolj paziti in tudi na izbiro živil. Kožna dieta sledi enaki rutini, le da se nanaša na ličenje. Dva dni v tednu poskusite biti brez šminke, pudra, senčil, rdečil … Koža bo lažje dihala in se tudi lažje navlažila. Bodite torej naravni vsaj 48 ur na teden. Vsekakor s tem ne boste odpravili morebitnih težav s kožo, si bo pa vsaj malenkost odpočila od težkih ličil. Kadar si boste poudarili oči, usta ali lička, pa poskrbite, da bodo izdelki čim bolj naravni, da bodo ustrezali vašemu tipu kože, poleg tega ne pozabite, da si boste vedno, res vedno, pred spanjem temeljito odstranili ličila.

Kopel


Zakaj se ne bi prepustili popolnemu razvajanju ter si privoščili sproščujoče kopeli, ki je namenjena prav doseganju vašega cilja – iz telesa odstraniti strupe in telo med namakanjem v vodi vsaj nekoliko očistiti. Poleg tega se boste umirili, odgnali boste stres in nakopičeno tesnobo ter si na videz pomladili in polepšali kožo. V vodo dodajte glino, sodo bikarbono, eterična olja ali jabolčni kis ter se prepustite nežnim učinkom razstrupljevalne kopeli.

Suho ščetkanje telesa
Suho ščetkanje telesa se uporablja za pospešitev površinske cirkulacije in odstranjevanje toksinov iz telesa. S suho ščetko si skrtačite celotno telo, odstranite odmrle celice, poženite limfni obtok in očistite limfni sistem. Strokovnjaki priporočajo, da po tem popijete veliko vode, tako bo rezultat še boljši. Toda pri suhem ščetkanju je treba biti previden. Koža se namreč sama obnavlja in poskrbi, da na njej ni veliko odpadnih celic, in sicer do približno tridesetega leta starosti, zato (še posebej v mladih letih) ni treba pretiravati. Izberite tudi pravilno krtačo, ki naj bo na dolgem ročaju in z mehkimi naravnimi ščetinami. Ščetkajte se zjutraj, po suhi goli koži, tako da s krtačo podrgnete oziroma »pometate« z gladkimi in dolgimi gibi enkrat ali dvakrat v isto smer, in to vse površine telesa razen obraza. Gibi naj bodo usmerjeni proti debelemu črevesu. Npr., roke krtačite od dlani proti ramam, noge od stopal do bokov, vzdolž hrbta in trup do zadnjice, od vratu in čez ramena. Priporočljivo je, da se ščetkate vsak dan dva ali tri mesece, nato obred ponavljajte vsaj dvakrat na teden.

Aktivno oglje
Z aktivnim ogljem je mogoče učinkovito absorbirati olja in umazanijo iz kože, saj učinkuje kot magnet ter jo očisti nečistoč. Poiščite nežen puder, razstrupljevalna čistila, mila in obrazne maske, ki ga vsebujejo. Nekateri ga uporabljajo tudi proti pikom žuželk in za beljenje zob.

Obrazna masaža


Z masažo obraza si masirate obrazne mišice, da pospešite cirkulacijo krvi in posvetlite kožo, tako da odstranite strupe. Vlažilno kremo si dobro vtrite v kožo z nežnimi, majhnimi krožnimi gibi. Začnite na spodnjem delu obraza, nato nadaljujte proti nosu in nato preko senc. Previdno se premikajte okoli oči. Vaša koža bo videti lepša, bolj sijoča in gladka.

Z obrazno masažo si pomagate do bolj čvrste in napete kože, znebite se zabuhlosti in tudi skrijete gubice. Dodatna pozitivna stvar je še, da vas sprošča, umiri in odžene stres, ki je velik sovražnik kože.

Najprej si očistite kožo s čistilnim oljem, nato dobro sperite s toplo vodo, potem še popivnajte odvečno vodo z mehko brisačo. Nanesite si tanko plast olja (arganovo, jojobino, mandljevo), da vam bodo prsti lažje polzeli po koži, poleg tega bo olje naredilo vaš obraz bolj svetel in sijoč.

Za suho kožo uporabite arganovo ali mandljevo olje, za mešano in bolj mastno kožo je priporočljivejše jojobino olje, če dvomite o olju, pa lahko izberete tudi svoj najljubši in že dobro preverjen vlažilni izdelek.
Vaši gibi naj bodo odločni, a hkrati ne grobi. Obrazna masaža je drugačna od običajne, saj je koža na obrazu tanjša in precej občutljivejša.

Obrazna joga
Bi radi skrili vsaj nekaj let, se pomladili, prisluhnili občudovanju svojih najbližjih ter naredili prijateljice zelene od zavisti? Potem se začnite ukvarjati z obrazno jogo. Na našem obrazu je namreč okoli petdeset mišic, ki jih lahko utrjujemo kot vse druge na našem telesu. Z redno vadbo ostanejo napete in čvrste, zaradi česar se koža napne, gubice zmanjšajo, vi pa ste videti občutno mlajši. Z masažnimi gibi tudi izboljšate cirkulacijo in s tem izločanje strupenih snovi iz celic. Vaj je kar precej, le malce je treba pobrskati po internetu in zbrati voljo za vsakodnevni trening obraznih mišic.

prejšnji članek
Nanesite ga na …
Moda&Lepota
Nanesite ga na …
naslednji članek
Tanji Ribič jokala, hčerka pa ...
Svet slavnih
Tanji Ribič jokala, hčerka pa ...
#obraziavenija
obraziavenija