1. Plastenka je leglo bakterij
Med poletjem se bakterije zaradi vročine pospešeno širijo po okolici. Posebno pozornost je zaradi tega potrebno nameniti jedilnemu priboru oziroma vsem stvarem, ki jih uporabljamo med prehranjevanjem. Najbolj nevaren del plastenke je odprtina, na katero položimo ustnice, saj se bakterije iz ustne votline prenašajo ukrivljene površine plastenke, tam pa se nato razmnožujejo.
Po večkratni uporabi površina plastenke ni več popolnoma ravna zaradi česar privabi več bakterij.
2. Vročina vpliva na izločanje nevarnih kemikalij
Če bi želeli preprečiti širjenje bakterij, bi morali plastenko po uporabi oprati z mlačno vodo in čistilom za pomivanje posode. Nekateri zaradi želje po čim večji čistoči uporabljajo vročo vodo oziroma plastenko operejo kar v pomivalnem stroju, kar poznavalci odsvetujejo. Plastenka namreč ni narejena za izpostavljanje visoki vročini, saj se pod takšnimi pogoji izločajo kemikalije, ki so strupene.
3. Plastenko raje uporabiti le enkrat
Plastenke vode in sokov, ki jih prodajajo v trgovini, bi morali uporabljati le enkrat. Če se želite izogniti bakterijam si raje omislite plastično steklenico za večkratno uporabo, saj je slednja narejena z drugačnim postopkom in njena večkratna uporaba ni zdravju škodljiva.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.