stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Včasih iz telesa malce odidemo

11. 6. 2016; 08.30
Avtor: sj
ezoterika

Vsem znane sposobnosti premikanja, čustvovanja, mišljenja, spominjanja in podobo so le delne zmožnosti, ki smo jih razvili in ozavestili v toku svoje evolucije. foto: Profimedia

Mnogo ljudi po vsem svetu doživlja zunajtelesne izkušnje.

Nekateri v kritičnih situacijah (nesreče, hude bolezni, obsmrtna doživetja), drugi med čustvenimi izbruhi in depresijami ali kar spontano po fizično napornem dnevu.

Izraz eterična projekcija je povezan z multidimenzionalno sestavo človeškega bitja. Koncept multidimenzionalnosti že dolgo časa uporabljajo fiziki in astronomi, saj se sicer njihovi matematični izračuni in teorije o pojavnosti sveta ne bi izšli. Manj je znana multidimenzionalna struktura človeškega bitja. V pristni ezoterični literaturi in poročilih o individualnih izkušnjah zasledimo več vzporednih, hkratnih, sočasnih nivojev bivanja našega bitja: fizično telo, eterično telo, astralno telo, mentalno telo in višje strukture.

Vsa telesa imajo svoje specifičnosti v načinu zaznavanja okolice, obsegu vplivanja in gibljivosti. Večinoma zavestno uporabljamo le majhen delež potencialov, ki nam jih različna telesa omogočajo. Vsem znane sposobnosti premikanja, čustvovanja, mišljenja, spominjanja in podobo so le delne zmožnosti, ki smo jih razvili in ozavestili v toku svoje evolucije.

Ko zapustimo fizično telo, se eterično telo umiri in potovanje se lahko začne. 

TELO IN PROJEKCIJA

Še najbolj znano in raziskano je eterično telo, saj je po trdnosti in zaznavni dostopnosti najbližje fizičnemu telesu. V strukturi eteričnega telesa je sedem osnovnih čaker, ki služijo prenosu energije od višjih teles do fizičnega telesa. Vsaka čakra je uglašena na določen energijski nivo obstoja. Energija, ki se pretaka skozi eterično telo, je tako imenovana bioenergija oziroma prana, univerzalna življenjska energija.

Eterični nivo bivanja je v zaznavni obliki enak fizični realnosti, le da obstaja na višji frekvenčni ravni. S pomočjo eteričnih čutil lahko zaznamo tako fizično realnost kot eterične strukture, ki sočasno obstajajo v paralelni realnosti na eteričnem nivoju.

Opazovanje svojega fizičnega telesa, ki leži pod vami, in poslušanje njegovega avtonomnega dihanja, sprehajanje skozi zidove, letenje oziroma premikanje brez vpliva gravitacije in podobno so doživetja, ki so med eterično projekcijo samoumevna in splošna.

Eterična projekcija označuje razdelitev oziroma ločitev eteričnega (in vseh ostalih teles) od fizičnega telesa. Astralna projekcija je rezultat delitve astralnega (čustvenega) in mentalnega (miselnega) telesa od eterično-fizičnega telesa. Poznamo tudi mentalno projekcijo in višje projekcije, ki so bolj ali manj breztelesna (samo zavestna) potovanja. Vsak od naštetih nivojev je poglavje zase in težko opisljiv za tiste, ki še nimajo tovrstnih zavestnih izkušenj.

IZVAJANJE PROJEKCIJ

Pri prakticiranju projekcij je postopek za doseganje zunajtelesnih izkušenj v prvi fazi zelo podoben.

Za zavestno doseganje eterične projekcije moramo vsaj v grobem spoznati svoje eterično telo, da bi lahko razvili sposobnost upravljanja z njim. Najprej moramo svoje eterično telo sploh zaznavati, začutiti njegovo delovanje in napajanje z energijo (vitaliziranje), spoznati delovanje čaker, osvojiti tehnike njihovega odpiranja in podobno.

Na začetku prakticiranja je zelo pomembna izbira pravega trenutka (voljnost, bister um, dobro razpoloženje) in mirnega prostora, v katerem ne bomo moteni.

Vaje izvajamo v udobnem položaju leže ali sede. Začnemo s sproščanjem fizičnega telesa. Pozornost najprej usmerimo na fizično telo in dihanje. V nadaljevanju pozornost usmerimo na čutenje eteričnega telesa. Postopno preidemo v alfa stanje in izgubimo občutek za fizično telo. Opravimo polnjenje in čiščenje eteričnega telesa z uravnoteženjem čaker.

Sproščanje poglobimo z usmeritvijo pozornosti na dihanje. Polagoma zdrsnemo v rahel trans, ki ga je mogoče še poglobiti z voljo, sprostitvijo in koncentracijskimi sposobnostmi. Uporabimo tehniko za prenos zavesti s fizične realnosti na eterični nivo (tehnika vleka z vrvjo, tehnika levitiranja, tarot tehnika ...). Tehnike ločevanja se izvajajo izključno na mentalnem nivoju s pomočjo vizualizacije in čutenja eteričnega telesa.

Znaki, da se približuje trenutek projekcije, so naslednji: občutek rahle paralize po celem telesu, razširitev eteričnega telesa, zaznava trganja vezi med eteričnim in fizičnim telesom (podobno sprostitvi statične elektrike) ter predvsem močno valovanje in tresenje eteričnega telesa.

Ko zapustimo fizično telo, se eterično telo umiri in potovanje se lahko začne. Običajno se zmožnost videnja okolice na eterični ravni (odprto tretje oko) vzpostavi šele po nekaj trenutkih.

foto: Profimedia

Odgovori na najpogostejša vprašanja o ezoteriki

Ali lahko vsak doseže eterično projekcijo?
Eterične projekcije doživljamo vsi in nenehno, le da so to hipna, zamaknjena in neozaveščena doživetja, ki jih običajno spregledamo. Ničesar ni mogoče izumiti na novo – gre le za prepoznavanje sposobnosti, ki so že v nas.

Koliko časa je potrebno za dosego zavestne eterične projekcije?
Odvisno od posameznika, njegove odločnosti, volje, koncentracije in sposobnosti sproščanja. Za prvi uspeh je potrebno od nekaj deset dni do nekaj mesecev intenzivne vadbe.

Kateri dejavniki negativno vplivajo na doseganje eterične projekcije?
Hrupen, prevroč ali prehladen prostor, s hrano obremenjen želodec, strah pred neznanim, čustveno spremljanje poteka, miselno kontroliranje, utrujenost ...

Kako vem, da sem resnično dosegel eterično projekcijo?
Preveri, ali lahko vidiš in slišiš svoje fizično telo, poglej, ali se predmeti v eteričnem prostoru ujemajo s tistimi v fizični realnosti.

Kako vem, katero projekcijo doživljam?
Preveri, katero realnost doživljaš: energijsko (eterična projekcija), čustveno (astralna projekcija) ali miselno raven (mentalna projekcija).

Kako se vrnem nazaj v fizično telo?


Vprašanje je prej obratno, saj je težje ostati zunaj kot se vrniti nazaj v fizično telo. Na eterični ravni je dovolj že presenečenje ali občutek strahu, da te v trenutku povleče nazaj v fizično telo.

Zakaj sploh projicirati?
Projekcije v višje nivoje bivanja so del človekove vsakdanje eksistence. Z ozaveščanjem spoznavamo in obvladujemo potenciale, ki so nam na voljo. Po zavestni izkušnji eterične ali drugih projekcij se nepovratno spremeni naše zaznavanje in pogled na svet: ne bojimo se več fizične smrti; praktično izkusimo različne realnosti in identitete, zato smo bolj odprti in modri tudi v čustvovanju; svoje življenje smo sposobni spremljati in usmerjati že na višjih, predmaterializiranih nivojih bivanja (bolezni, nesreče ...).

prejšnji članek
Nesreča znanega radijskega voditelja Dragana Buliča
Svet slavnih
Nesreča znanega radijskega voditelja Dragana Buliča
naslednji članek
Hitra pomoč – navadni jogurt
Zdravje
Hitra pomoč – navadni jogurt