foto: Anja Čop, Jadran Rusjan
Govorimo predvsem o beli moki, sladkorju in soli.
To so sestavine, ki jih večina vsakodnevno vključuje v svojo prehrano. Pogosto uživanje naštetih sestavin po mnenju mnogih strokovnjakov resno ogroža naše zdravje.
Sem torej spada tudi kuhinjska sol oziroma krajše sol, ki je skoraj nujna sestavina večine jedi, pogosto tudi sladkih. Sol lahko recimo pri pretirani uporabi resno poveča tveganje za srčno-žilne bolezni. Pri njeni uporabi moramo zato upoštevati nasvet 'manj je več', predvsem pa namesto predelane kuhinjske uporabljajmo bolj zdravo himalajsko sol in nepredelano morsko sol. Navadna kuhinjska sol je natrijev klorid, ki vsebuje samo dva elementa, himalajska pa vsebuje kar 84 elementov, ki so koristni za telo. Nepredelana morska sol ravno tako vsebuje veliko mineralov in mikroelementov, ki pa se porazgubijo, če je sol predelana. Veliko uslugo si bomo zagotovo naredili že, če ne bomo prekoračili dnevne količine (5 gramov oziroma ene čajne žličke) soli.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.