Ker gluten ljudem, ki so nanj preobčutljivi, škoduje že v majhnih količinah, je bolje ne uživati naslednjih E-dodatkov, torej umetnih barvil, antioksidantov, ojačevalcev okusa in arom, sladil ter modificiranih škrobov. Vsi našteti v brezglutenski prehrani niso priporočljivi, za ljudi s celiakijo pa so odsvetovani.
Umetna barvila:
E 150a karamel – navadni
E 150b alkalno sulfatni karamel
E 150c amoniakalni karamel
E 150d amoniakalno sulfatni karamel
Antioksidanti:
E 575 glukondelta-lakton
Ojačevalci okusa in arome:
E 620 glutaminska kislina
E 621 mononatrijev glutaminat
E 622 monokalijev flutaminat
E 623 kalcijev diglutaminat
E 624 monoamonijev glutaminat
E 625 magnezijev diglutaminat
Sladila:
E 965 maltitol, maltitolni sirup
Modificirani škrobi:
E 1404 oksidirani škrob
E 1410 monoškrobni fosfat
E 1412 diškrobni fosfat
E 1413 fosforiliran diškrobni fosfat
E 1414 acetiliran diškrobni fosfat
E 1420 acetiliran škrob
E 1422 acetiliran diškrobni adipat
E 1440 hidroksipropil škrob
E 1442 hidroksipropil diškrobni fosfat
E 1450 natrijev oktenilsukcinat škroba
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.