nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Najboljše kombinacije živil so takšne

27. 7. 2016; 07.30
Avtor: Maša Rener
sandwich-498379_1920

foto: Pixabay

Po besedah strokovnjakov bi morali nekatera živila uživati skupaj, saj naj bi naše telo njihove hranilne vrednosti le tako izkoristilo kar najboljše. Predstavljamo vam torej seznam živil, ki jih je dobro uživati skupaj.

Paradižnik + avokado

Gvakamole je priljubljena mehiška omaka, narejena iz avokada, svežega paradižnika, čebule, limoninega soka in čilija, ki ni samo dobrega okusa, ampak tudi nadvse zdrava. Zakaj? Paradižnik vsebuje veliko vitamina A in C ter minerale v sledeh (predvsem kalcij, magnezij in železo), rdečo barvo pa mu daje likopen, ki je znan kot mogočni antioksidant. Po drugi strani je avokado poln zdravih maščob, ki pomagajo vse prej našteto razpršiti po vsem telesu. Kombinacijo si lahko privoščite tudi v solati ali sendviču.

Sladki krompir + kokosovo olje

Sladki krompir je zadnje čase vse bolj priljubljena škrobnata zelenjava s številnimi zdravju koristnimi lastnostmi, kot so vitamini (A, B6, C, D), železo, magnezij, kalij in veliko karotenoidov. Ti krepijo imunski sistem, varujejo pred rakavimi obolenji in zavirajo procese staranja. Vse te sestavine pa se lažje absorbirajo, ko jih seznanimo z virom dobre maščobe, kot je kokosovo olje.

Ovseni kosmiči + arašidovo maslo

Ta kombinacija kompleksnih ogljikovih hidratov in zdravih maščob je super za zajtrk ali kot gorivo po vzdržljivostni vadbi. Kompleksni ogljikovi hidrati iz ovsenih kosmičev vas bodo držali pokonci, maščobe iz arašidovega masla pa bodo stabilizirale krvni sladkor.

prejšnji članek
Aljoša Bagola in Iva Krajnc: Podvezica je letela šele za zajtrk
Svet slavnih
Aljoša Bagola in Iva Krajnc: Podvezica je letela šele za zajtrk
naslednji članek
Prostor za romantiko in počitek
Zdravje
Prostor za romantiko in počitek
#nasazenazenska
nasazenazenska