profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Se tudi vam meša od vročine?

28. 7. 2016; 01.31
Avtor: A.K.
stanovanje
Tako lahko poskrbite za prijetno svežino v vašem stanovanju tudi brez klimatskih naprav!

Res je, nikoli nam ni prav. Vsi nestrpno čakamo poletje, ko pa ta le pride, se pritožujemo, da nam je vroče, da je soparno in zatohlo. Vsi, ki nimate klimatske naprave, hrepenite po njej. Ste morda že kdaj pomislili na alternativo, ki je poleg tega tudi bolj zdrava?

Odprite okna

Okna odprite na stežaj pozno zvečer in pustite rahel prepih čez celo stanovanje vse do zgodnjih jutranjih ur. Dvignite roleta ali žaluzije, da dosežete učinek prepiha. Tudi vrata raje pustite odprta po vsem stanovanju.

Spustite rolete ali žaluzije

Zjutraj, ko ste okna že zaprli, ne pozabite spustiti rolete. Tako boste preprečili, da bi sonce cel dan pripekalo v okna, ki potem segrejejo vaše stanovanje.

Uporabljajte le bombažno posteljnino

Najhuje je, ko se trudimo zaspati, pa ne gre, ker nam je vroče in se potimo. Posteljnine iz satena in ostalih materialov pustite za druge letne čase, poleti uporabljajte le bombažne. Bombažna posteljnina diha, zato boste z njo laže zaspali.

Egipčani so se nekoč pred spanjem poskušali ohladiti tako, da so pokrivalo namakali v hladno vodo. No, mi vam tega nasveta ne bomo priporočali, za vas imamo drugačno rešitev, ki pa je še vedno alternativna egipčanski. Namočite brisačo ali krpo in si z njo prekrijte čelo, zapestja in pregibe komolca in kolena. Če vam bo še vedno vroče, vrzite odejo iz postelje in se pokrijte le z posteljnino.

Spremenite način prehranjevanja

Večurno stanje za štedilnikom poleti ni po godu nobeni gospodinji. Poleti raje pripravite osvežilne solate in sadje, morda kakšne testenine, za katere ne potrebujete veliko časa za štedilnikom, da ne segrevate stanovanja po nepotrebnem.

Izključite vse naprave, kadar jih ne uporabljate

Računalnik, laptop, tablični računalnik, polnilec telefona, prižgana televizija, vse to seva toploto. Morda se sliši pretirano, a v resnici zelo pomaga. Elektronske naprave preprosto izključite, če jih ne uporabljajte. Poleg tega bo tudi račun manjši.

prejšnji članek
Kako pravilno uporabiti kondom?
Zdravje
Kako pravilno uporabiti kondom?
naslednji članek
To bi morale vedeti vse ženske, ki nosijo visoke pete
Zdravje
To bi morale vedeti vse ženske, ki nosijo visoke pete
#nasazenazenska
nasazenazenska