zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kdaj spimo zares kvalitetno?

21. 8. 2016; 08.00
Avtor: A.P.
spanje
Znano je, kako spanje vpliva na zdravje in koncentracijo in posledično vpliva tudi na vaše delovanje v službi. Raziskave so dokazale, da je količina spanja eden od odločilnih razlogom, zakaj se vaša kariera ne razvija v smer, v katero si želite.

Preveliko ali premalo spanja vpliva na zdravje osebe, ki spijo manj od 5 in več od 10 ur, kar vpliva tudi na odsotnost z dela. Te osebe so pogosteje odsotne; med 4-9 dni na leto.

Pomanjkanje spanja vpliva na kreativnost in produktivnost. Ljudje, ki trpijo zaradi pomanjkanja spanja, na testih pokažejo slabše rezultate v količini obsega opravljenega dela.

Pomanjkanje spanca je lahko ključnega pomena pri povišici. Študije so pokazale, da imajo ljudje, ki v povprečju spijo 7 ur na noč na dolgi rok, za 16% višjo plačo od tistih, ki spijo manj kot 7 ur.

Spanec povečuje delovni spomin in vpliva na njegovo sposobnost, ki je povezana z reševanjem problemov,bralnim razumevanjem, odločanjem.

Ljudem, ki spijo manj kot 6 ur na noč, preti resna grožnja, da pride do pregorelosti, ker težko ločijo delo in prosti čas. Sanje močno vplivajo na odmor in relaksacijo, ki sta telesu nujne, še posebej, če delate v stresnih razmerah.

prejšnji članek
Stvari, ki jih o medu še niste slišali
Kulinarika
Stvari, ki jih o medu še niste slišali
naslednji članek
Povejte, kdaj ste rojeni in mi vam povemo, kdo ste!
Horoskop
Povejte, kdaj ste rojeni in mi vam povemo, kdo ste!