nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Delate več stvari hkrati? Nikar!

3. 9. 2016; 12.01
Avtor: K. Š./Bodi zdrava
dekle sončni zahod
Ste se kdaj vprašali, kaj delate prav in kaj narobe, ko gre za vaše zdravje? Včasih napakic, ki jih delate dnevno, namreč sploh ne vidite.

1. Preveč sedite

Za prvo napako ste verjetno vedeli. A vseeno: poskusite vsako uro vstati vsaj za deset minut. Če nenehno sedite pred računalnikom in tipkate, vas bo hitro začelo boleti v križu. Že samo dolgotrajno sedenje v nepremičnem položaju lahko povzroča bolečine, če temu dodamo še napačno držo telesa zaradi slabo zasnovanega stola, pa so mišice vzdolž hrbtenice stalno preobremenjene in bolečine v spodnjem predelu hrbta niso nič neobičajnega. To pa še ni vse. Zaradi takšnega načina dela imate lahko tudi otrdel vrat in zategnjenost ramenskih mišic, kar je lahko posledica napačne nastavitve višine ali naklona računalniškega zaslona, slabe osvetlitve ali napačne nastavitve velikosti črk na zaslonu. Kroženje z rameni nazaj in naprej ter obračanje glave v vse smeri bo takoj sprostilo napete vratne in ramenske mišice.

2. Delate več stvari hkrati

Ali med tipkanjem tudi govorite po telefonu? Nikar. Izognite se nenaravnemu položaju in telefona ne držite med ušesom in ramenom. Pogosto nenaravno upogibanje vratu obremeni zgornji del hrbtenice, bolečine pa se lahko iz vratu preselijo tudi v zgornji del hrbta.

prejšnji članek
Znani slovenski voditelj se boji, da bi ga mama zavrnila
Svet slavnih
Znani slovenski voditelj se boji, da bi ga mama zavrnila
naslednji članek
Karma je skrivnostna dama
Zdravje
Karma je skrivnostna dama