Zdravje
 

Najbolj preprost čokoladni 'souffle'

18. 12. 2020; 15.00
Avtor: V. M.
Čokoladni souffle3

To je najbolj preprost recept za pripravo romantične francoske sladice. foto: Pinterest

Ta prefinjena francoska sladica bo vaše brbončice ponesla na slastno čokoladno popotovanje. Pa je ni ravno preprosto pripraviti, saj vas lahko od tekoče sredice loči že majhna napaka.

Ker pa bi si nemara tudi vi želeli sami pripraviti priljubljeni čokoladni souffle, smo za vas pripravili preprost recept, ki se ga lahko lotijo tudi tisti manj spretni čokoladi navdušenci. Naj vas pri pripravi vodi misel, da mora biti struktura nežno penasta, saj bo tako med peko puhasto narasla. Pomemben je tudi čas peke, ki pa je odvisen od vrste pečice in modelčka, v katerem pripravljate souffle. Sladico pečemo pri temperaturi 180 stopinj Celzija, od 8 do 15 minut. Da vas bo sredica razveselila s tekočo čokolado, nikar ne čakajte predolgo, pa tudi postrezite jo takoj, ko jo boste vzeli iz pečice.

Sestavine za 4 manjše modelčke:

•    100 g jedilne čokolade
•    80 g masla za peko
•    30 g sladkorja v prahu
•    3 jajca
•    30 g moke

Priprava

•    Pečico vklopite na 180 stopinj.

•    Modelčke izdatno namažite z maslom in posujte s sladkorjem v prahu.

•    Na grelno ploščo pristavite posodo z vodo, vanjo pa postavite plastično skledo, v katero nalomite koščke čokolade in na lističe narezano maslo. Čokolada naj se nad vodno kopeljo počasi topi. Ko bo tekoča, jo dobro premešajte in pustite, da se ohladi.

•    Ločite rumenjake od beljakov. Stepite beljake, posebej pa še rumenjake s sladkorjem v prahu.

•    Sedaj v sladkorno jajčno zmes na rahlo vmešajte sneg in moko. Na koncu dodajte ohlajeno čokolado.

•    Puhasto zmes nemudoma prelijte v modelčke in postavite v pečico.

•    Priporočamo vam, da pečete manj kot 15 minut. Če boste pekli devet minut, bi vas morala razveselili tekoča sredica.

•    Posujte s sladkorjem v prahu in postrezite še vroče iz pečice.

Opozorilo: Zmes bo postala tekoča, če boste:

- vmešali vročo ali toplo čkolado

- sestavine preveč mešali

- prehitro pripravili penasto jajčno zmes - počakajte, da se čokolada ohladi.

Namig: Sladici se odlično poda kepica vanilijevega sladkorja in preliv iz sveže zmiksanih malin.

foto: Pinterest

prejšnji članek
Vstopite v praznične dni s čudovito mladostno kožo
Moda&Lepota
Vstopite v praznične dni s čudovito mladostno kožo
naslednji članek
Vse za vaš popoln videz
Moda&Lepota
Vse za vaš popoln videz

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.