državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ali res izbirate najboljšo hrano za svojega malčka?

4. 3. 2019; 03.53
Avtor: Oglasno sporočilo
Vsak starš želi najboljše za svojega malčka, sem pa spada tudi kakovostna hrana, ki mu omogoča zdrav razvoj. Pomembno je, da smo pri izbiri hrane pozorni na način pridelave, saj ta vpliva na njeno kakovost. Prav zato je dobro, da izbiramo živila, ki so pridelana na okolju prijazen in trajnostni način.

Domače pridelana hrana je odlična izbira, a večina staršev nima lastnega vrtička, časa in znanja za pridelovanje kakovostne hrane s poudarkom na varovanju narave. Zaščitne označbe na prehranskih izdelkih so tako v izjemno pomoč, saj povedo na kakšen način so bila živila pridelana. BIO izdelke odlikuje visoka kakovost, ki jo zagotavljajo certifikati ter strog nadzor nad pridelavo in predelavo živil. Z izbiro BIO izdelkov izberete najboljše iz narave za naravo. 

Sta BIO in EKO sinonima?

Najpogosteje se srečujemo z označbama BIO – biološko in EKO – ekološko, ki dejansko pomenita isto. Nutricistka Mojca Cepuš pove: »Med mnogimi oznakami se včasih res težko znajdemo, je pa kar nekaj oznak, ki so z zakonom močno regulirane in so tudi redno preverjane. Kriterijev, ki jih mora podjetje izpolnjevati, da lahko izdelek pridobi BIO certifikat, je veliko, prednost, ki jo potrošnik občuti, pa je predvsem boljši končni izdelek. Seveda ni potrebno, da je vsa hrana, ki jo kupujete, BIO ali EKO, dobro pa je, da je tista, ki je pojeste največ, najboljše kakovosti.«

Nutricistka Mojca Cepuš. foto: Osebni arhiv

Natur aktiv - linija visoko kakovostnih BIO izdelkov 

Pestro izbiro BIO izdelkov za vsak obrok dneva združuje blagovna znamka Natur aktiv, ki jo najdemo na policah trgovin HOFER. Širok nabor rednih in sezonskih izdelkov večkrat letno dopolni še raznolika posebna ponudba. Izdelki so pridelani v skladu s strogimi ekološkimi standardi, izpostavljeni pa so tudi rednemu nadzoru neodvisnih strokovnjakov. Del ponudbe Natur aktiv so tudi kašice za dojenčke in malčke, ki nosijo zaščitni znak Demeter. Slednji označuje hrano visoke kakovosti, ki poleg strogih standardom pridelave in predelave sledi še načelom biodinamike. Ta povečuje rodovitnost zemlje in zmanjšuje različne oblike škodljivih posledic kmetovanja za družbo in naravo.

Kaj označujemo z zaščitnim znakom Demeter?

Pri pripravi Natur aktiv kašic so uporabljene izključno sestavine iz biodinamične pridelave. Te izhajajo iz kontroliranega ekološkega kmetijstva, pri čemer rastline, živali in ljudje delujejo v medsebojni harmoniji, pridelovalci pa prek celotne verige v ospredje postavljajo kakovost, poštenost in transparentnost.

Kmetije, ki pridelujejo sestavine, prisegajo na kolobarjenje, s čimer ohranjajo naravno ravnovesje in raznovrstnost rastlin. Rastline ščitijo in krepijo z naravnimi pripravki in preparati, tla trajno oživljajo s kompostom in tako skrbijo za čim manj obremenilen vpliv na okolje.

Dobro je imeti košček narave doma, saj tako zagotovimo, da malčkom ponudimo le najboljše.

Natur aktiv kašice za dojenčke in malčke vsebujejo le sestavine, ki upoštevajo stroge standarde pridelave in predelave.

Zaščitni znak Demeter prepoveduje uporabo: 

• živalskih hormonov in rastnih regulatorjev,
• gensko spremenjenih organizmov,
• sintetičnih fitofarmacevtskih sredstev za zaščito rastlin pred boleznimi in škodljivci,
• sintetičnih arom, konzervansov in drugih aditivov.

prejšnji članek
V Beogradu pomembna nagrada za slovenskega igralca
Svet slavnih
V Beogradu pomembna nagrada za slovenskega igralca
naslednji članek
Jan Kovačič: Tekmovalci ne vedno, kaj jih čaka letos
Svet slavnih
Jan Kovačič: Tekmovalci ne vedno, kaj jih čaka letos
#obraziavenija
obraziavenija