nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Fizični znaki tesnobe in depresije

15. 1. 2021; 04.00
Avtor: K.M.
Depresija

V skupino anksioznostnih motenj uvrščamo več različnih motenj: generalizirano anksioznostno motnjo, panično motnjo, fobije, posttravmatsko stresno motnjo in obsesivno kompulzivno motnjo. foto: Profimedia

Ljudje, ki se sami še niso srečali s psihičnimi boleznimi, velikokrat rečejo, da je vse v glavi. no, v resnici pa se psihične težave lahko pokažejo tudi v vašem fizičnem stanju.

Za vas smo zbrali nekaj najbolj pogostih fizičnih znakov, ki jih povezujejo z depresijo ali tesnobo. Seveda ob tem obvelja opozorilo, da ti znaki še niso uradna diagnoza.

1. Glavobole povezujejo tako z depresijo kot tudi s tesnobo. Gre za blage in hude oblike kot tudi za pojav migren.

2. Omotičnost je prav tako povezana z obema stanjema. Lahko jo občutite nenadno, ali pa počasi napreduje. Včasih je omotičnost bolj intenzivna, če oseba občuti večjo tesnobo ali je v hujšem stanju depresije.

3. Bolečine v različnih predelih hrbta povezujejo predvsem z depresijo, ki je že tako povezana s številnimi oblikami kronične bolečine.

4. Pokazatelj obeh bolezenskih stanj so tudi težave s spancem. Ko se ljujde z depresijo ali tesnobo uležejo in umirijo, začnejo razmišljati o svojih težavah, kar pomeni, da težje zaspijo, hkrati je spanec bolj nemiren, zjutraj pa se počutijo utrujene in zato težje vstanejo.

prejšnji članek
Sestri Kylie in Kendall najbolj vplivni v svetu mode
Moda&Lepota
Sestri Kylie in Kendall najbolj vplivni v svetu mode
naslednji članek
Gaja Prestor z novo službo in novo kariero
Svet slavnih
Gaja Prestor z novo službo in novo kariero
#obraziavenija
obraziavenija