Zdravje
 

Kako do boljšega zdravja z jabolčnim kisom?

16. 12. 2019; 16.00
Avtor: Revija Maja Liza
Jabolko

Jabolko in jabolčni kis foto: Profimedia

Jabolčni kis združuje prednosti običajnih vrst kisa in zdrave sestavine jabolk. Lahko ga uporabljate notranje in zunanje.

Jabolčni kis ima veliko beta karotena, folno kislino, vitamine B1, B2, C, E in A, mineralne snovi (kalcij, magnezij, železo, fluor in natrij), kisline, balastne snovi in encimi.

Spodbujanje prebave

Če želite po mastnem obroku spodbuditi prebavo, vam ni treba spiti šilca žganja. Bolj zdrav bo jabolčni kis: v kozarec vode denite žličko do dve jabolčnega kisa, premešajte in popijte. Jabolčni kis spodbudi prebavo, poveča izločanje prebavne tekočine in prepreči tvorjenje bakterij gnitja v črevesju.

Blaženje zgage

Sproža jo zakisanost oziroma neravnovesje vre-dnosti pH v želodcu. Jabolčni kis normalizira to vrednost in deluje bazično. V kozarec vode vmešajte eno žlico kisa in tekočino popijte.

Jabolčni kis ugodno vpliva na zdravje. foto: Dreamstime

Spodbujanje presnove

Dve žlički jabolčnega kisa vmešajte v 250 ml mlačne vode in mešanico popijte zjutraj, takoj ko vstanete, na prazen želodec. Zajtrk pojejte šele po 15 minutah. Enkrat do dvakrat na teden lahko dodate še pol žličke medu. Poleg tega tak napitek izboljša pretok krvi, poveča zmogljivost ledvic, krepi imunski sistem in razstruplja telo.

Vnetje mehurja

Pri akutnih infektih dvakrat do trikrat na dan popijte kozarec vode z dvema žlicama jabolčnega kisa. Tako boste preprečili množenje bakterij in pa tudi širjenje vnetja.

prejšnji članek
Mirko Mayer ni več voditelj Planetovih poročil
Svet slavnih
Mirko Mayer ni več voditelj Planetovih poročil
naslednji članek
Izgorelost je opozorilo, da smo se preveč razdajali za tuje vrednote
Zdravje
Izgorelost je opozorilo, da smo se preveč razdajali za tuje vrednote

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.