Jajca foto: Svet24
Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je v laboratorij poslala 11 pakiranj talne oziroma hlevske reje, sedem proste in šest ekološke reje. Preverili so, koliko suhe snovi in maščobe vsebujejo, posebno pozornost so namenili vsebnosti zaželenih esencialnih maščobnih kislin omega 3, so navedli.
"Pri prvih dveh parametrih so jajca prejela nižje ocene zaradi nižje vsebnosti omega 3, pri fizikalnih prametrih pa so zaznali nekaj pomanjkljivosti, in sicer razpoke na lupini nekaterih jajc ter premikajoč zračni mehurček - oboje pa je znak kakovosti jajc," so povzeli.
Kriterij vsebnosti maščobe je pokazal številne razlike med jajci, saj so v laboratoriju na 24 vzorcih izmerili od 7,15 do 12,02 grama na 100 gramov. "Nismo zaznali bistvenih razlik v vsebnosti maščobe glede na način reje, tudi glede na rezultate vsebnosti maščobnih kislin omega 3 ne moremo trditi, da so med načini reje bistvene razlike. Bolj kot način reje na vsebnost omega 3 vpliva sestava hrane, s katero krmijo kokoši nesnice," je del rezultatov razkrila Nika Kremić z ZPS.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.