nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Trik: S smehom do boljšega razpoloženja

11. 6. 2021; 04.00
Avtor: Revija Liza Maja
nasmeh

Nasmeh foto: Dreamstime

Ali nasmeh osrečuje? Drži. Nasmeh nas dejansko osreči. To dokazujejo številne študije.

Nasmeh v nekaj sekundah izboljša razpoloženje, kajti naše telo vpliva tudi na našo psiho. To pomeni: ramena nazaj, kotičke ustnic navzgor in že kar takoj boste začutili, da ta sprememba spremeni vaše razpoloženje. Kaj šele, če se boste še vzravnali, dvignili glavo in se nasmehnili res na široko.

Ne verjamete? Poskusite! Poznamo še en trik, ki bo spodbudil izločanje hormonov sreče v vašem telesu. Pojte! Lahko tudi »fušate« - pomembno je le, da ste glasni. Najbolje, da poskusite že kar zjutraj v kopalnici. Glasbo navijte malce glasneje in zapojte zraven. Če boste tudi po tem še naprej videti čemerni in zaspani in boste hoteli zadržati nasmeh, vam to skorajda ne bo uspelo!

smeh foto: profimedia

Smeh zmore še toliko več!

Nekateri zdravniki so mnenja, da si lahko s smehom prihranite tudi jemanje tablet! Smeh je namreč dober za naš srčno-žilni sistem, razgrajuje stres in krepi imunski sistem. Tako kot denimo vsak dan telovadite, bi si morali določiti, da se morate vsak dan tudi smejati.

Sreča s pritiskom na gumb?

Ni treba, da to počnete zavedno, poskrbite le, da se boste večkrat podali v »cono smeha«. Povabite prijatelje domov, si omislite kakšno glasbeno ali plesno igrico, se delajte norca iz sebe in se pošteno nasmejte. Ko boste s prijatelji tako opazovali drug drugega pri smešnem početju, je medsebojni učinek smeha zagotovljen.

prejšnji članek
Slovenska plesalka objavila prelepo nosečniško fotografijo
Svet slavnih
Slovenska plesalka objavila prelepo nosečniško fotografijo
naslednji članek
Najboljši recept za osvežujoči "mojito"!
Zdravje
Najboljši recept za osvežujoči "mojito"!