Zdravje
 

Ne zavrzite pečk in pecljev

18. 6. 2023; 13.00
Avtor: S.G. / revija Jana
češnje

Češnje foto: Profimedia

Češnje in višnje bodo pregnale umsko in telesno izčrpanost, jesti jih je treba trikrat na dan po 30 dag pred obroki. Pri tem pa nikar ne zavrzimo pešk in pecljev.

Pest pecljev prelijemo z litrom kropa in kuhamo 2 minuti, počakamo 20 minut, nato precedimo in pijemo po požirkih ves dan. Koristilo bo ledvicam in mehurju, uredilo odvajanje vode, če pa v čaj namočimo gazo in obložimo otekline pod očmi ter podočnjake, bodo čez noč izginili. V možnarju zdrobimo 3 žlice češnjevih koščic, prelijemo z decilitrom 70-odstotnega alkohola, pustimo stati 10 dni, nato vzamemo na dan po 10 kapljic, ki jih naštejemo v kozarček vode.

Pripravek spravlja iz mehurja kamenčke in pesek. Češnje pa bodo pomagale tudi do baržunaste kože; razkoščičimo jih, olupimo in zmečkamo  v kašo. Na očiščen obraz in dekolte si jih nanesemo kar precejšnjo plast in pustimo  pol ure, nato se umijemo z mlačno vodo ter namažemo z običajno kremo. V sezoni češenj si lahko privoščimo masko dvakrat tedensko.

Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 23, 6. junij, 2023.

Kar privoščite si jih ... foto: Profimedia

prejšnji članek
Žajbljeva kopel za noge
Zdravje
Žajbljeva kopel za noge
naslednji članek
Romantičen oddih Arneja Ivkoviča
Svet slavnih
Romantičen oddih Arneja Ivkoviča

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.