nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

To so stvari, ki jih ne bi smeli nikoli vtipkati v spletni iskalnik

7. 12. 2017; 04.00
Avtor: K.M.
ženska, računalnik, internet,

foto: Profimedia

Zdravniki so osebe, ki so usposobljeni za vaše zdravljenje in postavljanje diagnoz morebitnih bolezni. Splet žal še ni ustrezen nadomestek. Še več, spravi vas lahko celo v obup. In to čisto po nepotrebnem.

Brskanje po svetovnemu spletu in iskanje informacij v spletnih brskalnikih je lahko zelo koristno. Izveste lahko veliko uporabnih informacij in pobrskate za podatki, ki bi jih drugače lahko iskali več ur, morda celo dni ... Vseeno pa včasih dostop do številnih informacij ni vedno koristno. Predvsem če upoštevamo dejstvo, da se lahko na spletu znajde tudi veliko lažnih novic. Zato ni presenetljivo, da v sam vrh stvari, ki jih ne bi smeli iskati s pomočjo spletnih brskalnikov, spadajo informacije povezane z vašim zdravjem. 

1. Vaši simptomi

Zakaj morebitnih zdravstvenih težav ali simptomov, ki morda sploh niso simptomi, ne bi smeli nikoli raziskovati s pomočjo spleta. Na njem je seveda veliko strani, ki ponujajo zdravstvene nasvete, a večina teh ni podprta s pravim zdravstvenim, oziroma medicinskim osebjem. Hkrati pa vsaka bolečina v glavi ne predstavlja iste bolezni, zato vse skupaj ni tako zelo preprosto. Namesto, da vam bi morebitne informacije koristile, lahko naredijo prej veliko škode. Začnete delati paniko in avtomatsko začnete razmišljati o tem, da ste bolni, čeprav niste. 

2. Infekcije, zaradi pikov pršic 

Male žuželke ob živce spravljajo številne ljudi. Predvsem zato, ker lahko pridejo na številna mesta. In ja, velikokrat vas pičijo ali ugriznejo. Vendar teh infekcij ne nikoli iskati po svetovnemu spletu. Predvsem ne posledic, ki lahko nastanejo, zaradi posteljnih pršic. Če boste to počeli, ne boste želeli več spati, niti v lastni postelji ne ...

3. Simptomi rakovih obolenj

Manj kot veste, bolje je. Pa ne zato, ker ne bi smeli opaziti, če ste slučajno zboleli za kakšnim izmed številnih rakovih obolenj. Če ste na sebi, na svojemu telesu ali koži opazili kakšno spremembo, naj le-to seveda preveri zdravnik. Vendar so znaki na različna obolenja številni. Še huje pa je to, da so tudi zelo pogosti in vsakdanji. Že recimo slabost, šibkost, vrtoglavica ... Vse tri opisujejo simptome rakovega obolenja, a so vse tri tudi zelo pogoste pri popolnoma zdravih ljudeh. Če boste nekaj vsakdanjega zamenjali za simptom rakovega obolenja, boste naredili paniko. Zato še enkrat, ob kakršnikoli morebitni spremembi raje obiščite zdravnika, ki bo naredil kvalitetne in prave preiskave. 

prejšnji članek
Poglejte, kako osupljiva lepotica je bila pred pol stoletja!
Svet slavnih
Poglejte, kako osupljiva lepotica je bila pred pol stoletja!
naslednji članek
To je skrivnost dobrega kuhanega vina
Zdravje
To je skrivnost dobrega kuhanega vina
#obraziavenija
obraziavenija