Kuhanemu vinu dodajte nekaj zrnc popra in bo še boljše. foto: Profimedia
Če ne zaradi drugega, je zimski čas odličen vsaj za dobro kuhano vino. Ga kdaj pripravite sami? Pa se vam morda zdi, da ni čisto pravega okusa, da mu nekaj manjka in da bi lahko bil še boljši? Odkrivamo vam majhno skrivnost, ki bo vašemu kuhanemu vinu prinesla popolnost okusa!
Kako pripraviti kuhano vino?
Potrebujete rdeče vino, da, res je, četudi smo vajeni, da kuhamo belega, je veliko okusnejše rdeče. Potrebujete še nekaj nageljnovih žbic (imenujemo jih tudi klinčki), košček cimetove skorjice ali nekaj ščepcev cimeta v prahu, kozarček vode (ali pa tudi ne), sladkor po okusu in sok ene pomaranče. In skrivna sestavina, ki okus še izboljša - črni poper v zrnju!
v posodo nalijte vino, dodajte vse ostale sestavine razen soka pomaranče in kuhajte. Pomešajte. Zavreti ne sme! Ko je vino vroče, ga odstavite, dolijte sok pomaranče, premešajte, nato pa precedite in nalijte v skodelice.
Velja zmernost in dobra družba!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.