Zdravje
 

To je skrivnost dobrega kuhanega vina

7. 12. 2017; 15.00
Avtor: A. S.
kuhano vino1

Kuhanemu vinu dodajte nekaj zrnc popra in bo še boljše. foto: Profimedia

Dodajte mu to začimbo, pa bo ta priljubljeni topli napitek še okusnejši!

Če ne zaradi drugega, je zimski čas odličen vsaj za dobro kuhano vino. Ga kdaj pripravite sami? Pa se vam morda zdi, da ni čisto pravega okusa, da mu nekaj manjka in da bi lahko bil še boljši? Odkrivamo vam majhno skrivnost, ki bo vašemu kuhanemu vinu prinesla popolnost okusa!

Kako pripraviti kuhano vino?

Potrebujete rdeče vino, da, res je, četudi smo vajeni, da kuhamo belega, je veliko okusnejše rdeče. Potrebujete še nekaj nageljnovih žbic (imenujemo jih tudi klinčki), košček cimetove skorjice ali nekaj ščepcev cimeta v prahu, kozarček vode (ali pa tudi ne), sladkor po okusu in sok ene pomaranče. In skrivna sestavina, ki okus še izboljša - črni poper v zrnju!

v posodo nalijte vino, dodajte vse ostale sestavine razen soka pomaranče in kuhajte. Pomešajte. Zavreti ne sme! Ko je vino vroče, ga odstavite, dolijte sok pomaranče, premešajte, nato pa precedite in nalijte v skodelice.

Velja zmernost in dobra družba!

prejšnji članek
To so stvari, ki jih ne bi smeli nikoli vtipkati v spletni iskalnik
Zdravje
To so stvari, ki jih ne bi smeli nikoli vtipkati v spletni iskalnik
naslednji članek
Takole ukrepajte, če kupite poškodovan izdelek
Zdravje
Takole ukrepajte, če kupite poškodovan izdelek

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.