Osnovne snovi preventivno uporabljamo v ekološki, konvencionalni in integrirani pridelavi. foto: Shutterstock
»Česen namočimo v vodi in nato precedimo, tekočino pa lahko koristno uporabljamo proti ušem na solatnicah. V Avstriji ta pripravek uporabljajo tudi v komercialni ekološki pridelavi. Kefir se uporablja podobno kot sirotka, vendar njegove učinkovitosti ne morem komentirati, ker ne poznam nikogar, ki bi ga uporabljal. Sama ga nisem preizkusila, ga raje popijem. Kvas je lahko biotični pripravek in glive kvasovke lahko zavirajo ter uničujejo rastlinske patogene. Kvasovke predvsem tekmujejo za življenjski prostor in hranila z drugimi glivami. Kvas se uporablja tudi za privabljanje, pogosto ga dodajajo za hitrejše kompostiranje organskih odpadkov. Pri nas še nimamo veliko izkušenj z njim, ste me pa vzpodbudili, da ga bom že letos tudi jaz preizkusila,« je Natalija Pelko pojasnila v klepetu za revijo Jana.
Celoten prispevek si preberite v reviji Jana, št. 31, 1. avgust, 2023.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.