nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Borut Pahor bo tekel z dobrodelnim namenom

20. 10. 2023; 09.30
Avtor: K.M.
Karolina1

Karolina foto: Društvo Viljem Julijan

Borut Pahor in Slovenija skupaj za Karolino do prvega milijona.

V začetku letošnje pomladi je Slovenijo pretresla zgodba o takrat 3-letni deklici Karolini, ki se bori za življenje in zato zanjo v Društvu Viljem Julijan skupaj z njenimi starši in širšo Slovenijo zbirajo sredstva za razvoj genskega zdravljenja. Cockayne sindrom je redka genetska bolezen, ki prizadene le okoli 2 do 3 posameznike na milijon rojstev. Kljub svojim mladim letom se bo morala Karolina soočiti s simptomi, ki jih drugi doživijo šele v poznejših letih. Bolezen povzroča težko zdravstveno stanje, ki spominja na prehitro staranje, povzroča hude poškodbe in okvare v različnih predelih telesa in organih, visoko občutljivost na sončne žarke, naglušnost, slepoto, invalidnost ... Bolezen prevzame celotno telo in povzroči prezgodnjo smrt pri povprečno 12-tih letih.

Za razvoj genskega zdravljenja za Karolino lahko prispevate z SMS donacijo s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919 in z nakazilom na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 0027 7357 570, sklic SI00 111888, namen »Za Karolino«.

Kljub težkim preizkušnjam, ki ji jih prinaša ta bolezen, je Karolina postala prava junakinja svoje zgodbe. Del njene zgodbe pa je postal tudi Borut Pahor, ki bo s tekom na Ljubljanskem maratonu s pomočjo Slovencev pomagal preseči prvo polovico Karolinine poti do cilja, do genske terapije, ki je njeno edino upanje za življenje in za katero so v Društvu Viljem Julijan do sedaj zbrali že 960.000€. Slovenija, združimo korak in skupaj stopimo čez prvi milijon zbranih sredstev.

Borut Pahor bo tekel za Karolino foto: Društvo Viljem Julijan

Karolinina starša ob tem prosita Slovenijo: "Tek se začne že danes, vsi lahko prispevamo h Karolinini zgodbi. Vsaka donacija ali poslan SMS je dragocen. Verjameva, da v Sloveniji to zmoremo. Pridružimo se Karolini in s skupnimi močmi naredimo vse, da ji rešimo življenje in omogočimo prihodnost." Borut Pahor želi s svojim dejanjem pokazati, kako lahko moč skupnosti premaga tudi najtežje izzive, Karolina pa nas uči, da je v življenju vedno upanje, tudi v najtežjih trenutkih. Njen pogum in Borutova odločenost nas spominjata, kako smo lahko močni, ko združimo moči.

prejšnji članek
Franc: 'Na svetu je že tako preveč gorja'
Resničnostni šovi
Franc: 'Na svetu je že tako preveč gorja'
naslednji članek
Botri: Jadranka in Vinko izpred 20 let
Svet slavnih
Botri: Jadranka in Vinko izpred 20 let