pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Franc: 'Na svetu je že tako preveč gorja'

20. 10. 2023; 10.00
Avtor: V.M.
franc, mateja, modrost, vrednote, sabotaža, kmetija-2023

Franc: 'Poskusimo biti čim boljši in čim bolj razumevajoči drug do drugega.' foto: VOYO

Frančeva modrost je nežen opomnik na vrednote, ki jih lahko zamegli želja po maščevanju.'Če ne znaš pomagati, tudi nagajaj ne,' je odločen Franc.

Matejino vztrajanje pri zamisli, da bi družini v hlevu predali streho čebelnjaka, tako pri dekletih, kot tudi pri Francu ni padlo na plodna tla. Ker sta Patricija in Klara vztrajali pri nežnem prigovarjanju, da takšna poteza resnično ni potrebna in skušali izpostaviti prednosti zmage, se je Mateja s predlogom o sabotaži obrnila še na Franca. Kot so njegovi sotekmovalci že ugotovili, je namreč Franc dobričina, ki ga je mogoče obračati po svoji meri. A ne, ko so v igri moralne in etične vrednote, 25-letnik je namreč predlog mirno zavrnil.

Franc je zavrnil Matejin predlog. foto: VOYO

»Jaz se v življenju trudim, da sem pozitiven, boljši od ostalih, da pomagam drugim, ne pa da nagajam. Če ne znaš pomagati, tudi nagajaj ne, tako da se jaz tega načela držim. Mislim, da je na svetu že tako ali tako preveč gorja in vsega, da si nekaj polena mečemo pod noge. Poskusimo biti čim boljši in čim bolj razumevajoči drug do drugega, pa da res čim bolj pomagamo drug drugemu,« je v izjavi serviral modrost Franc, ki je tekom pogovora mimobežno predramil Matejino vest, ki je zaradi želje po maščevanju trdno zaspala.

Zatem je sledil nepričakovan preobrat, Mateja je namreč v hipu spremenila mnenje. »Treba je stopiti korak nazaj in biti boljši od drugih,« je sklenila in se celo lotila aktivnega sodelovanja pri opravljanju tedenske naloge.

Mateja je opustila načrte o sabotaži tedenske naloge. foto: VOYO

prejšnji članek
To pijačo države prepovedujejo, Slovenija jo je začela prodajati
Zdravje
To pijačo države prepovedujejo, Slovenija jo je začela prodajati
naslednji članek
Borut Pahor bo tekel z dobrodelnim namenom
Zdravje
Borut Pahor bo tekel z dobrodelnim namenom
#nasazenazenska
nasazenazenska