Če ste glivice odkrili dovolj zgodaj, si lahko pomagate z jabolčnim kisom. foto: Profimedia
A njegovo uživanje ima lahko tudi kar nekaj stranskih učinkov, še posebej, če ga uživamo v večjih količinah. Še posebej naj bodo pazljivi pri uživanju bolniki z gastroparezo (motnja praznjenja želodca), slabostjo, z občutljivo oz. slabo ali že uničeno zobno sklenino.
Z uživanjem jabolčnega kisa pa morate biti previdni tudi, če uživate zdravila za diabetes ali diuretike. Z uživanjem jabolčnega kisa začnite postopoma, z manjšimi dozami in jih postopoma dvigujete na največ 30 ml dnevno.
Kis pijte razredčen z vodo, po možnosti preko slamice, da obvarujete sklenino pred kislino. Po pitju kisa, usta sperite z vodo in počakajte z umivanjem zob vsaj 30 minut. Če opazite morebitne stranske učinke, z uživanjem takoj prenehajte.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.