V tradicionalnem kitajskem zdravilstvu s sladkim pelinom zdravijo že več tisočletij. foto: Revija Zarja
Pelinov čaj od nekdaj zdravi želodčne, jetrne in žolčne težave. Čeprav je izjemno učinkovit, pa ga ne smete uživati več kot sedem dni. Ni priporočljiv za nosečnice in doječe matere ter ljudi s čirom na želodcu ali krvavitvami iz želodca ali drugih notranjih organov. Prav tako ga ne uživajte z zdravili za dvigovanje ravni železa. Pelina nikoli ne kuhajte, temveč ga zgolj poparite. Za pripravo čaja eno žličko pelina prelijte s skodelico vroče vode in pustite stati od tri do pet minut. Nato precedite. Dnevno lahko zaužijete eno skodelico čaja po obroku.
Sladki pelin (Artemisia annua L.) foto: Profimedia
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.