Sveže mlet poper daje jedem najintenzivnejši okus. foto: dreamstime
Med najpomembnejše spadajo kumina, kurkuma, paprika, cimet in črni poper. Vsaka od njih prinaša edinstven okus in koristi, ki lahko obogatijo našo kuhinjo in zdravje.
Kumina
Kumina je znana po svojem značilnem oreškastem, rahlo grenko-sladkem okusu. Pogosto se uporablja v indijski, mehiški in bližnjevzhodni kuhinji, predvsem v jedeh, kot so kari, čili in juhe.
Kurkuma
Kurkuma je prepoznavna po svoji živo rumeno-oranžni barvi in rahlo grenko-zemeljskem okusu. Je ključna sestavina karija, a se uporablja tudi v številnih drugih jedeh, napitkih in celo sladicah.
Paprika
Paprika je vsestranska začimba, ki je lahko sladka, pekoča ali dimljena, odvisno od vrste. Priljubljena je v španski, madžarski in balkanski kuhinji.
Cimet
Cimet je aromatična začimba z značilno sladko in toplo noto. Uporablja se tako v sladkih kot slanih jedeh, od sladic in toplih napitkov do mesnih jedi v orientalski kuhinji.
Črni poper
Črni poper je nepogrešljiva začimba v skoraj vsaki kuhinji. Ima oster, rahlo pikanten okus, ki odlično dopolnjuje širok spekter jedi.
Kumina, kurkuma, paprika, cimet in črni poper niso le ključne za bogat okus jedi, temveč tudi podpirajo zdravje. Uporabite jih pri kuhanju in ustvarite jedi, ki bodo tako okusne kot koristne za vaše telo.
Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.
Izšla je posebna izdaja revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju! foto: Revija Bodi zdrava
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.