1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Katere so najpogostejše sanje in kaj pomenijo?

31. 3. 2016; 09.00
Avtor: A.P.
spanje, spati
Obstajajo sanje, ki so nam vse skupne in jih lahko tudi pogosto sanjamo. Povezane so z podzavestjo in s strahovi.

Prometna nesreča. Veliko ljudi sanja, da so v bližini avta ali nekega drugega prevoznega sredstva, ki so udeleženi v prometni nesreči. Ni važno, ali ste voznik ali sovoznik, te sanje kažejo na to, da je del vašega življenje izven kontrole in da imate velik strah pred tem, da bi neka situacija imela nezaželjene posledice.

Nedelujoč mobilni telefon. V sanjah skušate uporabiti mobilni telefon, vendar ne dela. Ne morate izbrati številke iz imenika, nimate signala ali pa preprosto ne deluje. Te sanje pomenijo, da ste verjetno izgubili stik z realnostjo ali pa pogrešate srečanja z drugimi osebami iz realnega življenja.

Izgubljeni v času in prostoru. Te sanje se pojavljajo zelo pogosto v življenjskem obdobju, ko se počutite izgubljene in ko niste prepričani, kako odreagirati v določenih situacijah v življenju. Če poleg tega sanjate še, da se ne morete premakniti z mesta ali da ste živi zakopani – pomeni, da se v realnem življenju ne morete odločiti o pravilni izbiri.


Zamudili ste prevoz. Ali ste pozni za odhod na avtobus, letalo ali sestanek s prijateljem – za temi pogostimi sanjami se skriva strah pred pomembno življenjsko odločitvijo. V sanjah pride do občutka frustracije zaradi zamude, ki je enak občutki v realnem svetu.

Niste opravili izpita. Sanje, da ste padli na katerikoli različici izpita pomeni, da se počutite nepripravljene za realni dogodek, ali pa imate občutek, da vas nekdo od bližnjih testira in preverja.

Bolezen ali smrt. Ne glede na to, ali se gre za vas ali koga od bližnjih, še vedno so to najpogostejše sanje. Lahko pomenijo, da ste v realnosti čustveno prizadeti ali pa vas je strah tega, da bi vas nekdo prizadel. Sanjati smrt osebe, ki vam je blizu, predstavlja strah pred izgubo taiste osebe ali pa imate željo, da bi izginila iz vašega življenja.


Nekdo vas lovi. Sanje, da vas nekdo lovi, je najpogostejša nočna mora. Te sanje se pojavijo, ko se počutite ogrožene v resničnem življenju in vas je strah ljudi, čustev ali dogodkov, ki bi vam lahko škodovali.

Poškodovan ali izpadli zob. Sanje v zvezi z zobmi se pojavljajo v večih različicah: da so zobje poškodavni ali da so izpadli. To pomeni, da vas je strah, da bi postali neprivlačni in neatraktivni. Na globji ravni pa te sanje pomenijo strah pred sramoto in izgubo moči v življenju.

Golota. Če sanjate, da ste v spodnjem perilu ali popolnoma goli, to pomeni strah pred preveliko izpostavljenostjo in zadrego pred tem, da bi preveč razkrili o sebi v realnem življenju. Najpogostejše je pri osebah, ki načrtujejo poroko.


Padanje. Najpogostejše sanje – prosti pad. Oseba, ki sanja, kako pada in to tudi traja nekaj časa ima v realnem življenju strah pred pomanjkanjem podpore. Pojavijo se, ko ste preobremenjeni in kadar bi prenehali razreševati nek problem.

prejšnji članek
Minus en kilogram kar čez noč
Zdravje
Minus en kilogram kar čez noč
naslednji članek
Jejte to in izgubili boste kilograme
Zdravje
Jejte to in izgubili boste kilograme