benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Face force joga s Savino Atai: Wudang tai či univerzalne ljubezni

7. 4. 2016; 08.00
Avtor: Savina Atai/Bodi zdrava
Savina Atai

Savina Atai je kreatorka face force joge – edine vadbe, ki hkrati trenira obraz, telo, notranje organe in žleze, predavateljica, nutricionistka, specializirana za hormonsko dieto in superživila. foto: Arhiv Zvezde

Tokrat bomo vstopili v najnežnejše božajoči svet tai čija, spoznali in naučili se boste lahko forme, ki jo obožujem zaradi njene popolne preprostosti in celovite radodarnosti.

Spet smo pri tem, da je tako malo treba narediti, da toliko dobiš. In se absolutno uglasiš z naravo ter se z njo napojiš. Forma izhaja s svetega Wudanga in je bila dolgo časa skrbno varovana skrivnost, ki si jo je bilo treba pošteno zaslužiti, kultivirati vrline in ponižnost. Z veliko hvaležnostjo in navdušenostjo jo delim z vami. Mi se bomo naučili osnovnih gibov, obrnjeni bomo na vzhod. Poleg samega opisa imate na voljo tudi video za lažje sledenje.

Obrnite se proti vzhodu in se naučite mogočnih gibov, ki vas bodo popeljali v neskončne zaloge vaše ustvarjalne, zdravilne in pomlajevalne energije, vas uglasili z naravo, umirili čustva, zacelili notranje rane in ustavili odtekanje življenjske sile. Poglejte si tudi spodnji videoposnetek.

Vzhod nas napolni z energijo lesa, aktivnosti, kreacije, pomlajevanja, akcije, rasti, svežine, jasnosti, usmerjenosti, pomladi, živahnosti. Sever nam da energijo vode, intuicijo, modrost, zimski počitek, varnost, mir, sproščenost. Zahod predstavlja energijo kovine, odpre nas, preoblikuje, opomni na našo dragocenost, vrne svobodo našemu dihu, predstavlja jesen, čas, ko poberemo plodove svojega ustvarjanja, umiri nas in stabilizira. Jug je poletje, ogenj. Strast, ljubezen, odločnost, samospoštovanje, vrednost, sijaj, hvaležnost, radost.

Priprava

Stojte obrnjeni proti vzhodu, v smeri vzhajajočega sonca in začetka. Dvignite ustne kotičke, konico jezika nežno pritisnite na nebo. Nekajkrat trebušno vzdihnite in izdihnite. Srce odprite do sprememb. Izvajajte notranji smehljaj, sproščeno se nasmehnite v svojo notranjost in dovolite, da vsi nahrbtniki padejo z vaših ramen. Brada naj bo nežno potisnjena navznoter, teme dvignjeno, stopala pritisnjena v tla, hrbtenica poravnana, ramena spuščena, prsni koš odprt.

Odprite se darilom narave, dovolite si, da vas objame, zaceli in poboža z ljubeznijo ter varnostjo.

Ohranite jasen namen vrnitve do vašega resničnega bitja, obdržite center v zunanjem življenju ter uravnotežite vsa zaznavanja, ki se pojavijo v zdajšnjem trenutku.

Zdaj boste ustvarjali življenje!

Postanite moč brezpogojnega sprejemanja, da razrešite vsak problem in izpopolnite svoje bivanje.

Gibanje: Pretok 12 telesnih meridijanov 

1. Qi zemlje se dviguje. Dvignite roke do ravni prsnega koša, dlani so obrnjene proti tlom. Qi neba se spušča. Roke se potopijo do spodnjega dantiana, to je trezor energije pod popkom. Oblikujte majhno qi žogo, desna dlan je spodaj, leva zgoraj nad popkom.

2. Jin in jang se ločita, da počastita jin. Težo prenesite na desno stopalo, desna roka se dvigne do ravni srca, medtem ko leva potuje ob telo na levi strani. Poglejte v desno dlan z odprtimi očkami in dvignjenimi ustnimi kotički.

3. Jin in jang se ločita, da počastita jang. Težo prenesite na levo stopalo, leva roka se dvigne do ravni srca, medtem ko desna potuje navzdol ob desno stran telesa. Poglejte v levo dlan s sproščenostjo, jasnostjo in radostjo.

4. Krožite qi skozi mali nebeški krogotok. Zdaj z dlanmi ponovno oblikujte qi žogo, vendar sta dlani druga proti drugi. Potujte navzgor od trebuha do temena, držeč qi žogo. Potem roke potujejo ven in naprej, ko se začnejo spuščati dol do presredka. Ponovno ponesite qi žogo višje do srca ter roke iztegnite navzven.

5. Objem lune in sonca. Odprite srce in malo razširite roke. Zdaj potujte na desno in objemite luno. Zasučite qi žogo na levo in objemite sonce. Ponovno odpotujte na desno in poglejte v preteklost. Zdaj pokotalite veliko qi žogo na desno in predse. Dlani spustite navzdol in s krožnimi gibi zmasirajte področje okoli popka, da 'pospravite' pomlajevalno, svežo energijo vzhoda vase.

To lahko ponovite trikrat.

Enako na severu, zahodu in jugu.

Tisti, ki bi se radi poglobili v celotno formo, pa imate na voljo tudi neskrajšan, neokrnjen opis. Pa še spodnji videoposnetek si oglejte.

prejšnji članek
Jolanda Čeplak pri dveh majhnih hčerkah nič več ...
Svet slavnih
Jolanda Čeplak pri dveh majhnih hčerkah nič več ...
naslednji članek
Odstranimo vse, kar nas omejuje
Zdravje
Odstranimo vse, kar nas omejuje
#nasazenazenska
nasazenazenska