nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ljubezenski profil vašega priimka

6. 4. 2016; 05.00
Avtor: M. Kralj/revija Fatalna
ljubezen zdravi

foto: Thinkstock

Poiščite črko, na katero se začne vaš priimek, in preberite, kaj to pove o vašem ljubezenskem življenju.

A

Niste posebno romantična oseba, saj nimate potrpljenja za spogledovanje in se vam ne ljubi predolgo ukvarjati z nekom, ki je sramežljiv, preveč prikupen, skromen ali zelo subtilen. Ste odprti in neposredni, več vam pomenijo izzivi in malce bolj skrivnostne osebe, ki poživijo in razburkajo vaš vsakdan. Fizična privlačnost nasprotnega spola vam je zelo pomembna. Ste strastni in veliko bolj drzni, kot je videti na prvi pogled, a tega kljub vsemu ne obešate na veliki zvon. Vaše fizične potrebe so vaša glavna skrb.

B

Ste človek, ki oddaja zelo senzualne vibracije. Uživate v malih in velikih pozornosti, večerjah in ostalih romantičnih gestah, ki vam jih poklanja vaša boljša polovica. Pravzaprav ste, kadar od svojega dragega prejmete darilo kot izraz naklonjenosti, najsrečnejši na svetu. Želite si biti v središču pozornosti, a znate enako razvajati tudi vi. Kljub temu imate pri izražanju svojih čustev najraje intimo, še posebno ko gre za ljubljenje. V tem primeru ste lahko vzdržni in počakate tudi toliko časa, dokler se vse stvari ne zložijo na svoje mesto.

C, Č

Ste zelo socialna posameznica in pomembno vam je, da ste v ljubezenski zvezi, saj potrebujete povezanost in bližino sočloveka. Želite si, da je človek vašega občudovanja socialno bitje dobrega videza. Svojega partnerja največkrat dojemate kot svojega ljubimca in prijatelja. Potrebujete nekoga, ki vas ceni in že skoraj časti. Če tega ni mogoče doseči, ste pripravljeni biti tudi dlje časa samski, dokler ne boste našli nekoga, s katerim se boste lahko vedno pogovarjali in bo ustrezal vsem vašim merilom.

D

Ko se enkrat zaljubite oziroma bolje rečeno odločite za nekoga, vas na poti do njega težko kaj ustavi. Niste namreč človek, ki bi zlahka obupal. Ste nežna in skrbna oseba, na katero se prijateljice pogosto obračajo s prošnjo po nasvetu. V vaših zvezah ste največkrat zelo strastni, zvesti in intenzivno čustveno vpleteni, kar vas včasih pripelje tudi do posesivnosti in ljubosumja. Seks vam pomeni zadovoljstvo, v katerem je treba uživati. Proti nevsakdanjim in malce ekscentričnim posteljnim navadam nimate nič proti, včasih vas celo spodbudijo.

E

Vaša največja potreba v zvezi je dober pogovor. Če vaš zmenek ni dober poslušalec, se boste nanj težko ljubezensko vezali. Oseba vam mora biti tudi intelektualno zanimiva, da boste pokazali zanimanje zanjo. Sovražite nesoglasja in ostale motnje, a vam kljub temu dober prepir z argumenti veliko pomeni in ponovno požene strast po žilah. Radi zapeljujete in ste zapeljani, saj vam je to bolj pomembno od spolnega odnosa. A ko oddate svoje srce, ste nekompromisno zvesti. Če nimate dobrega ljubimca, radi zaspite skupaj z dobro knjigo.

F

Ste idealistična in že skoraj pretirano romantična oseba, ki ljubljeno osebo postavlja na piedestal, čeprav si ta tega morda ne zasluži. Radi se spogledujete in tako iščete najboljšo osebo zase – a ko jo najdete, o flirtu ni več ne duha ne sluha. Takrat se spremenite v čutno in strastno osebo, ki je zelo zvesta. Čeprav vas marsikdo dojema kot bahavo, ekstravagantno in zapeljivo osebo, ste v resnici rojeni romantik. Dramatični ljubezenski prizori so vaše najljubše razvedrilo in zabava.

G

Ste oseba, ki si morda vsega želi preveč na hitro in išče popolnost tako pri sebi kot pri svojem partnerju. Všeč so vam moški, ki so intelektualno na enaki ali višji ravni kot vi ali pa si z njimi lahko povišate svoj status. Uživate v igranju ljubezenskih igric – a samo kadar imate za njih dovolj časa. Vaše dolžnosti in odgovornosti imajo namreč prednost pred vsem drugim. Čeprav ste zelo čustvena, topla in strastna oseba, imate velikokrat težave pri navezovanju in sproščenosti s svojim partnerjem.

H

Iščete takšnega partnerja, ki vam bo s svojim ugledom pomagal do boljšega družbenega statusa in po možnosti tudi zaslužka. Veliko vam pomeni tudi, da ima partner dobro plačano službo oziroma je premožen. Do njega boste zelo radodarni z raznimi darili in pozornostmi, ki pa jih boste vzeli kot naložbo vanj in v svojo prihodnost. Kljub temu znate biti zmerni in skromni ter ne pričakujete enako od njega. Ste čutna in potrpežljiva oseba, ki dobro premisli, preden se v celoti čustveno preda.

I

Imate veliko potrebo po tem, da ste ljubljeni, cenjeni … morda celo malce čaščeni. Uživate v razkošju, čutnosti in ljubezenskih igricah. Amaterji vas ne zanimajo, razen če potrebujejo nekoga, ki bo njihov inštruktor oziroma ljubezenski mentor. Ste izbirčni in zahtevni ter želite, da so vaše želje zadovoljene. Vedno ste pripravljeni na eksperimentiranje in poskušanje novih, zanimivih stvari, saj se hitro naveličate, zato tudi od partnerja zahtevate avanturo in spremembe. Kljub temu ste zelo čutna oseba.

J

Blagoslovljeni ste z veliko fizične energije in nič vas ne ustavi – razen morda partnerja, ki bi plesal vso noč, ko bi se vi raje stiskali k njemu. V zvezi vas zelo vznemirjata čar lovljenja in izziv osvajanja. Kljub vsemu temu ste v resnici po srcu potepuh in občasno potrebujete tudi nekaj časa samo zase. Ravno zaradi tega vam zelo ustreza ljubezensko razmerje na daljavo. Ste idealist in morate verjeti v ljubezen. Intimnost z nekom zadovolji vaša najgloblja čustva, zato ste radi vezani.

K

Ste skrivnostna, samostojna in precej sramežljiva oseba. Čeprav ste zelo čutni, seksi in strastni, tega ne kažete navzven, ampak se ta del vas razkrije sam od sebe šele, ko ste intimno vezani na nekoga. Svoje ljubezensko življenje jemljete zelo resno in vam seveda tudi zelo veliko pomeni. Niste človek, ki bi se zabaval naokrog z različnimi osebami, ampak ste raje samski in potrpežljivo čakate na pravo osebo zase. Ko ta pride v vaše življenje, ste zanjo pripravljeni narediti vse.

L

Znate biti zelo romantični in vam ljubezen predstavlja neke vrste glamur. To, da imate partnerja in ste v resnem razmerju, je za vas bistvenega pomena. V izražanju ljubezni ste svobodomiselni in vas ni sram poskusiti niti malce bolj drznih stvari, če so le v mejah dobrega okusa. Imeti morate občutek, da vas vaš partner intelektualno spodbuja, drugače boste z njim težko vzdrževali razmerje na dolge proge.

M

Ste zelo čustveni in imate v sebi silno hrepenenje. Kadar ste v ljubezenskem razmerju, se partnerju popolnoma predate in prepustite tako fizično kot psihično. Zaradi tega hrepenite po nekom, ki vam bo vsa ta silna čustva v enaki meri tudi vračal in ki je prav tako strastno in intenzivno predan vajinemu razmerju. Pripravljeni ste poskusiti in narediti vse. Vaša količina energije je neskončna. Zelo radi pa se do svojega dragega tudi obnašate kot mamica.

N

Morda ste lahko na prvi pogled videti nedolžni, skromni in sramežljivi, a vsi vemo, da videz tudi vara. V spalnici niste prav nobena devica, ampak prej precej usposobljena ženska. V ljubezenski zvezi zelo hitro padete v ekstreme – v razsežnosti od nore zaljubljenosti do popolne zdolgočasenosti. Do svojega partnerja ste lahko zelo kritični, saj v njem iščete popolnost, ki pa jo redkokdaj najdete. Moškim ni lahko zadovoljiti vseh vaših standardov in pričakovanj.

O

Zelo vas zanimajo spolne aktivnosti, a ste pri tem skrivnostni in sramežljivi glede izražanja svojih želja. Brez večjih težav ste lahko v več zaporednih obdobjih brez partnerja – takrat se posvetite služenju denarja in gradnji uspeha. Ste strastni in sočutni in enako zahtevate tudi od svoje boljše polovice. Imeti partnerja je za vas resen posel: od njega zahtevate intenzivnost, raznovrstnost in pripravljenost na spremembe. Včasih se vaše strasti spremenijo v posesivnost, ki jo je pametno obvladovati.

P

Zelo se zavedate in ste osredotočeni na svoj socialni ugled in ne bi nikdar naredili česa takšnega, kar bi mu lahko škodovalo. Veste, da videz nekaj pomeni, zato si seveda želite tudi partnerja, ki bo dobro videti. Obenem pa seveda tudi pameten, saj ne prenesete puhloglavcev. Uživate v spogledovanju, veliko pa vam pomeni tudi dobra mera fizičnega zadovoljstva.

R

Ste zelo strastna oseba, čeprav to drugim ni opazno. Potrebujete nekoga, ki je v koraku z vami in vam je intelektualno enak – če je pametnejši, še toliko bolje. Bolj vas vznemirja dober um kot dobro telo, a vam je fizična privlačnost kljub temu pomembna. Na svojega partnerja morate biti ponosni. Zelo pomembno vam je, da vas zna zadovoljiti, v nasprotnem boste hitro prevzeli vlogo učiteljice. V zvezi ste precej zahtevni.

S, Š

Za vas velja rek: posel pred užitkom. Če ste na kakršen koli način obremenjeni s svojo kariero ali finančnimi skrbmi, se zelo težko sprostite in ljubezensko predate. Ste romantično idealistični in sposobni veliko senzualnosti, a nikoli ne izgubite nadzora nad svojimi čustvi. Preden popolnoma predate svoje srce (in telo), ste zelo previdni.

T

Ste zelo občutljiva in pasivna oseba, zato imate radi partnerja, ki ima v vajini zvezi vodilno vlogo. Kadar ste zaljubljeni, ste izredno romantični, idealistični, mehkužni in spremenljive volje. Radi vidite, da so vaša čustva nenehno prijetno vznemirjena in ljubezensko stimulirana. Svoje razmerje si lahko velikokrat naredite idealno, a žal samo v svoji glavi.

U

Kadar ste zaljubljeni, ste navdušeni in idealistični. Kadar niste zaljubljeni v osebo, ste zaljubljeni v idejo o ljubezni in nenehno iščete nekoga, ki bi lahko bil vaš naslednji partner. Ljubezensko zvezo vidite kot izziv, kar pravzaprav tudi je, saj v njej potrebujete avanturo, vznemirjenje in svobodo. Partnerja radi obdarujete, saj vam to prinaša zadovoljstvo.

V

Ste individualist, ki potrebuje svoj prostor, svobodo in vznemirjenje. Preden se popolnoma predate, morate nekoga res dobro spoznati in ugotoviti, da bo vse to sprejemal. Največkrat vas privlačijo malce ekscentrični moški, ki so po možnosti še malce starejši od vas. Vznemirjenje in negotovost vas ne spravljata v obup, ampak vznemirjata.

Z, Ž

Ste zelo romantični in idealistični ter po eni strani še vedno verjamete, da prava ljubezen pomeni trpljenje. Zato se velikokrat zgodi, da želite v vsem ustreči svojemu parterju ali da privlačite moške z nenavadnimi težavami. Na neki način se vidite kot partnerjeva rešiteljica. Ste iskreni, strastni, čutni in nagnjeni k sanjarjenju.

prejšnji članek
Opravite že enkrat z bivšimi
Zdravje
Opravite že enkrat z bivšimi
naslednji članek
Polepšajte dom z zelenjem
Življenjski slog
Polepšajte dom z zelenjem