nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zdrave modrosti, ki jih še ne poznate

6. 4. 2016; 11.00
Avtor: Mija Ren/revija Fatalna
ženska
Za vas smo zbrali par nasvetov, ki vam lahko omilijo marsikatero težavo.

Razstrupite telo z glino

Naredimo si tritedensko kuro z glinenim napitkom za razstrupljanje telesa. Zvečer zmešamo žličko gline z decilitrom vode, pokrijemo in jo pustimo stati čez noč. Zjutraj jo na tešče (vsaj 15 minut pred zajtrkom) popijemo. Prve tri dni pijemo samo glineno vodo, nato lahko tudi usedlino. Kura poleg razstrupljanja zdravi tudi različne notranje težave (zaprtje, črevesna vnetja, driska, želodčne težave …). Paziti moramo le, da za uživanje uporabimo prečiščeno glino, ki je navadno na voljo v manjših pakiranjih. Za zunanjo uporabo pa zadošča tudi manj čista glina.

Uživajte sončnična semena

Če ne, je čas, da jih začnete. So bogata z vitaminom E, kar pomeni, da njihovo uživanje znižuje tveganje pojava srčno-žilnih bolezni, nekaterih vrst raka in sive mrene. Študije WHO-ja kažejo, da je nizka raven vitamina E odločilen dejavnik tveganja za srčni napad. Sončnična semena so tudi odličen vir linolne kisline, ki je esencialna maščobna kislina, življenjskega pomena za mnoge telesne procese. Sončnična semena delujejo tudi protirakavo in ljudje, ki pojedo več živil, bogatih z antioksidanti betakarotenom ter vitaminoma C in E, dokazano redkeje zbolijo za rakom.

Naredite si mandljevo mleko

Kako? Najprej si pripravite skodelico mandljev, 4 skodelice vode in 4 datlje. Nato mandlje najprej namočite v vodo in po 8 urah precedite. Voda, v kateri so se namakali, vsebuje veliko hranil, zato jo lahko uporabite za zalivanje rastlin. Odcejene mandlje v mešalniku približno 2 minuti mešajte s 4 skodelicami vode. Po želji lahko vmes dodate še izvleček vanilje, agavin sirup in nekaj razkoščičenih datljev za slajši okus. Napitek precedite skozi gazo in spravite v hladilnik, kjer vas bo počakal do štiri dni. Precejene ostanke mandljev razporedite po pladnju in za 3 ure pustite v pečici pri najnižji temperaturi. Tako dehidrirane mandlje lahko uporabite pri pripravi peciva, kruha ali kuhi.

Uživajte kokosovo olje

Zakaj? Ker je okusno in zdravo. Vsebuje namreč okoli 90 odstotkov nasičenih maščobnih kislin, a ne vsebuje transmaščob, ki so zdravju škodljive. Številni strokovnjaki ga kujejo v zvezde, saj ubija številne viruse in bakterije ter pomaga preprečevati bolezni dlesni in gnitje zob. Povečuje energijo in vzdržljivost, izboljšuje telesno kondicijo. Znano je po tem, da izboljšuje prebavo in absorpcijo drugih hranljivih snovi, vključno z vitamini, minerali in aminokislinami. Krepi tudi imunski sistem ter izboljšuje razmerje LDL- in HDL-holesterola. Za ohranjanje zdravja in odpravljanje manjših težav je priporočljivo uživanje ene do treh jedilnih žlic kokosovega olja na dan.

Pst! Po alkoholu grešite!

Zdravljenje alkoholnega mačka je edina priložnost, pri kateri je uživanje hitre hrane res zdravo. Med samim pitjem alkohola zaužijte čim bolj masten burek ali hamburger, saj bo maščoba upočasnila absorpcijo alkohola v telesu. Za zajtrk si dan po prekrokani noči privoščite umešana jajca. Cistein, aminokislina v jajcih, pomaga uničiti acetaldehid – to delo bodo, če jajc ne boste zaužili, v polni meri morala opraviti vaša jetra. Če jajcem dodate še kruh, ste ubili dve muhi na en mah: maček lahko povzroči padec krvnega sladkorja. Z odmerkom ogljikovih hidratov boste ponovno vzpostavili ravnotežje.

Prelisičite nočne more

Se sredi noči zbujate zaradi morastih sanj, in ko zaspite nazaj, se grozljivka še kar nadaljuje? Začarani krog prekinete tako, da prižgete luč in si podrobno zamislite nadaljevanje s srečnim koncem. Če se vam sanja, da ne boste pravočasno končali službenega projekta, si predstavljajte, kako s sodelavci združite moči in delo uspešno opravite še pred rokom. Zjutraj sanje zapišite in poskusite ugotoviti, kaj vas skrbi oziroma česa se bojite, da vas preganja še ponoči.

Čas je za lubenico

Je idealno živilo za razne diete, saj daje občutek sitosti (rezina lubenice vsebuje le 15 kalorij!). Vsebuje veliko vitamina C in A, ki je v lubenici prisoten v obliki betakarotena. Njena rdeča barva izhaja iz rastlinskih pigmentov, od katerih najbolj izstopa likopen. Celo pri težavah s celulitom si lahko pomagate z lubenico, saj ta v telesu poskrbi za nekakšno drenažo: preprečuje zastajanje vode v tkivu, zaradi katerega nastaja tako nezaželena pomarančna koža. S svojim delovanjem lubenica blaži tudi predmenstrualno napetost, poskrbi za redno odvajanje blata ter iz telesa izloča odvečne snovi in strupe.

prejšnji članek
Adijo mozolji, adijo podočnjaki ...
Moda&Lepota
Adijo mozolji, adijo podočnjaki ...
naslednji članek
Ta kolesarska torbica vam bo spremenila življenje!
Življenjski slog
Ta kolesarska torbica vam bo spremenila življenje!