901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Ta kolesarska torbica vam bo spremenila življenje!

6. 4. 2016; 10.43
Avtor: K.A.
d7048776-4a28-4f84-aa19-79a9ba1e9cbd
Ste morda pomislili, da bi lahko kolesarsko torbico uporabili tudi kot svetilko ali pa polnilec za telefon? No, to je sedaj povsem mogoče.

Mladi kolesarski navdušenci, ki so moči združili v zagonskem podjetju Ziggie bag, so se odločili, da bodo oblikovali drugačno kolesarsko torbico, ki bo v celoti narejena iz starih kolesarskih zračnic. "Pod vplivom okoljevarstvenih smernic in želje po bolj smotrni izrabi naravnih sredstev smo oblikovali kolesarsko torbico, ki je izdelana skoraj izključno iz zavrženih kolesarskih zračnic," je dejal Žiga Bauer, ki je eden od pobudnikov te izvirne in okolju prijazne ideje.

Kolesarske torbice Ziggie bag pa ne služijo zgolj kot običajne torbice, saj so možnosti njihove uporabe zares izjemno praktične. "Potrebe sodobnega urbanega kolesarja smo upoštevali tudi tako, da smo v torbico vgradili t.i. »powerbank«, s katerim lahko uporabnik napolni manjše elektronske naprave, na sprednjo stran torbice pa smo dodali LED diodo, ki nadomesti uporabo samostojne sprednje luči na kolesu," doda Bauer. Torbe boste brez težav lahko uporabljali tudi v deževnem vremenu, saj so vodoodporne, za nameček pa ročno izdelane v Sloveniji.

Mlada ekipa si želi, da bi za zagon svoje ideje zbrala kar največ sredstev, že prav kmalu pa bo torbice mogoče najti tudi na prodajnih policah. "Projekt izpopolnjujemo od jeseni 2014, izdelali smo več prototipov, sedaj pa želimo v kontekstu Ljubljane, Zelene prestolnice Evrope, našo idejo predstaviti širši javnosti. Trenutno pa se promoviramo in zbiramo sredstva na Kickstarterju. Torbice pa se bodo začele prodajati že v tem mesecu v večjih slovenskih trgovinah in preko naše spletne trgovine," še dodajajo mladi kreativci, ki se zagotovo ne bodo ustavili in bodo trgu verjetno predstavili še kakšno domiselno idejo, ki jo bodo potrošniki hitro posvojili.

prejšnji članek
Zdrave modrosti, ki jih še ne poznate
Zdravje
Zdrave modrosti, ki jih še ne poznate
naslednji članek
Slavna igralka nekoč takšna, danes pa ...
Svet slavnih
Slavna igralka nekoč takšna, danes pa ...