901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

To je tisti kos garderobe, ki enostavno ne sme manjkati!

5. 4. 2016; 01.55
Avtor: N.N.
ad5839eb-c587-4acb-9554-0e42c6294791
Športni ali elegantni, poletni ali zimski, enobarvni ali pisani, s peto ali brez. Čevlji so nujen del garderobe, brez katerega preprosto ne moremo. Naša stopala ščitijo pred zunanjimi vplivi, omogočajo nam udobje in so pika na i vsakemu stylingu.

Zato ni čudno, da so prve ostanke čevljev našli že leta 8.000 let pr. n. št. Takrat so jih ljudje nosili predvsem za zaščito pred vremenom in ostrim terenom, narejeni pa so bili iz rastlinja.

Čevlji so bili dobršen del zgodovine simbol za moč in bogastvo. V grških časih so se po nošenju čevljev razlikovali med sloji. Sužnji so bili namreč bosi, višji sloj pa je nosil obuvala. V času Rimljanov so zmagovalce bojev v areni razločili po tem, da so nosili rdeče sandale, nosil pa jih je tudi cesar. Vitezi so nosili čevlje z dolgo zašiljeno konico. Višji kot je bil sloj, daljša je bila konica.

Če so si v začetkih človeštva ljudje sami izdelovali čevlje, so to vlogo kasneje prevzeli obrtniki. Obrtniški način proizvodnje je omogočil razvoj izdelave obutve izjemne kakovosti in ročna izdelava še dandanes velja za tisto dodano vrednost, ki je glavna lastnost dobrih čevljev. S prihodom industrijske revolucije so ročno izdelani čevlji še bolj pridobili na vrednosti in ljudje so velikokrat imeli le en par čevljev, ki so jih nosili več let. Ročno izdelane in kvalitetnejše čevlje so si lahko privoščili le premožnejši.

Šele v dvajsetih letih 19. stoletja so z masovno proizvodnjo čevlji postali cenovno dostopni za veliko večino prebivalstva. Danes se večina čevljev izdeluje strojno, bodisi iz kvalitetnih materialov, kot so različne vrste naravnega usnja ali pa iz umetnih materialov, vse do najcenejših čevljev, ki jih potrošnik lahko kupi že za nekaj evrov. Kdor je imel vsaj enkrat v življenju priložnost videti, kako se izdeluje obutev iz naravnih materialov na tradicionalen način starih mojstrov, ve, da se cena dobrih čevljev na trgu giblje okoli 100€. 

Zakaj so dobri čevlji tako pomembni?

Ustrezna obutev je ključnega pomena za pravilno rast stopala malčkov in to se nadaljuje tudi v odraslosti. Izbira čevljev pomembno vpliva na kosti in mišice stopala in neprimerna obutev ima lahko poleg bolečih žuljev, dolgotrajne posledice na stopalih. Ko boste prvič obuli čevlje znamke Ara, se ne boste več ozirali nazaj. Nemški proizvajalec obutve in modnih dodatkov že več kot šest desetletij proizvaja visoko kvalitetno obutev, ki združuje privlačen in moden dizajn s popolnim udobjem. Ara obutev je v veliki meri narejena ročno, uporabljeni pa so le skrbno izbrani materiali, ki preverjeno ne vsebujejo škodljivih substanc.

Vsaka oseba je edinstvena

Pri Ari se zavedajo, da niti eno stopalo ni enako drugemu. Zato z različnimi modeli omogočajo prav vsakomur najbolj optimalno obutev, medtem ko za dodatno udobje skrbijo s tehnologijo ComfortFlex.

Izbirate lahko tudi med različnimi modeli torbic, ki so prav tako narejene iz kakovostnega materiala in se v detajlih ujemajo z obutvijo.


Ara obutev poiščite v eni izmed 140 prodajaln po vsej Sloveniji: ARA trgovine, blagovnica Maxi v Ljubljani, prodajalne Mass, Gala, Ars, Paprika, Trend, Kopitarna, obutev Nova Gorica in druge.

prejšnji članek
Kaj je res in kaj ne?
Moda&Lepota
Kaj je res in kaj ne?
naslednji članek
Slavna igralka umira, ganljivo pismo pretreslo svet?!
Svet slavnih
Slavna igralka umira, ganljivo pismo pretreslo svet?!