Ta čut nadalje sproža učinek zadovoljstva v temu namenjenemu predelu možganov, zaradi česar se nam dietna hrana tako pogosto zdi nezadovoljujoča.
Dokazana zmožnost zaznavanja ogljikovih hidratov je verjetno le še eden v vrsti čutov za razne prvine hrane, menijo novozelandski raziskovalci z Nicholasom Gantom z univerze v Aucklandu na čelu in dodajajo, da so naša usta podcenjen organ. Raziskava je namreč pokazala, da zmorejo ločevati ogljikove hidrate od umetnih sladil, četudi so hranila, ki ene ali druge vsebujejo, enakega okusa.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.