Zdravje
 

Človeški jezik premore čisto pravi šesti čut

1. 7. 2016; 10.33
Avtor: J. P.
človeški jezik
Novozelandski raziskovalci so potrdili, da človeški jezik premore »šesti čut«, ki zaznava ogljikove hidrate.

Ta čut nadalje sproža učinek zadovoljstva v temu namenjenemu predelu možganov, zaradi česar se nam dietna hrana tako pogosto zdi nezadovoljujoča.

Dokazana zmožnost zaznavanja ogljikovih hidratov je verjetno le še eden v vrsti čutov za razne prvine hrane, menijo novozelandski raziskovalci z Nicholasom Gantom z univerze v Aucklandu na čelu in dodajajo, da so naša usta podcenjen organ. Raziskava je namreč pokazala, da zmorejo ločevati ogljikove hidrate od umetnih sladil, četudi so hranila, ki ene ali druge vsebujejo, enakega okusa.

prejšnji članek
Testenine v solati za vroče dni
Kulinarika
Testenine v solati za vroče dni
naslednji članek
Ena žlahtna štorija: znana igralka doživlja novo srečo
Svet slavnih
Ena žlahtna štorija: znana igralka doživlja novo srečo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.