nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Mini kuhinja za maksi počutje

17. 9. 2016; 08.00
Avtor: mo
kuhinja

foto: dreamstime

Z izvirnimi idejami in s pravimi kosi pohištva se da tudi v majhnem prostoru urediti funkcionalno in prijetno kuhinjo.

Osnovno pravilo je: majhen prostor bo videti večji, če za stene, pohištvo in dodatke izberemo svetle barve. Posebno lahkotno bodo delovali kuhinjski elementi s prosojnimi steklenimi vrati. Seveda pa je še nekaj drugih pravil, ki jih je treba upoštevati.

Lahke omarice, odprte police

Za omarice izkoristimo vso stensko višino. Na zgornje police bomo spravili posodo, ki jo bolj redko uporabljamo. Omarice s klasičnimi vrati zahtevajo veliko prostora, zato je v majhne kuhinje pametneje vgraditi omarice z drsnimi vrati ali vrati na harmoniko. Tudi z odprtimi policami lahko kar najbolj izkoristimo vsak centimeter, če seveda razmake med policami naravnamo po velikosti predmetov, ki jih na njih hranimo. Na prozornem steklenem regalu, ki prepušča svetlobo, lahko na okenski polici hranimo kozarce, stekleno posodo ali lončke z dišavnimi zelišči.

Na prozornem regalu, ki prepušča svetlobo, lahko na okenski polici hranimo kozarce.

Izkoristimo vsak kotiček

Vedno več proizvajalcev izdeluještedilnike in pomivalna korita, ki jih v kuhinjah, postavljenih v obliki črke L ali U, lahko vgradimo v kot kuhinjskega niza. Precej prostora prihranimo tudi z večnamenskimi koriti s pomičnimi odcejalnimi ploščami ali z lesenimi pokrovi, s katerimi prekrijemo pomivalno korito in ga spremenimo v delovno površino.

Optične zvijače

Izogibajmo se velikih površin in močnih barvnih kontrastov. Dolgočasno površino enakih omaric lahko razbijemo tudi s poličkami ali z omarico za shranjevanje steklenic.

Jedilni kot

Če se le da, si v kuhinji omislite vsaj majhen jedilni kot. Ob mali mizici boste lahko pojedli zajtrk ali skromno kosilo. Majhna miza je lahko skrita v kuhinjskem nizu med delovno površino in spodnjo omarico ali pa je zložena na delovno površino. Lahko je pritrjena na kovinsko palico, vpeto med tla in strop, ali pa je z njo prekrita ozka stenska omarica.

prejšnji članek
Hči Mira Cerarja nakupuje v luksuznih trgovinah
Svet slavnih
Hči Mira Cerarja nakupuje v luksuznih trgovinah
naslednji članek
Kaj o njem pove njegov najljubši položaj?
Odnosi
Kaj o njem pove njegov najljubši položaj?